Варення з брусниці з грушами

Брусниця – дуже корисна рослина. Для лікування використовують листя і плоди, адже вони багаті вітамінами, органічними кислотами, пектином, каротином, мінеральними речовинами.
Звичайно, хочеться заготовити трохи корисної ягоди на зиму. Дуже часто господині варять з брусниці варення. Оскільки брусниця – ягода досить кисла, то в варення її часто доповнюють якимись солодкими фруктами, наприклад, яблуками. Додавши в варення з брусниці замість яблук груші, ви отримаєте навіть більш вишуканий і ніжний смак.
Для приготування такого варення груші слід вибирати стиглі, але досить тверді, щоб вони не зварилися в кашу під час приготування. Також їх слід очистити від шкірки, насіння і серцевини, і нарізати невеликими шматочками.
Інгредієнти:
- Брусниця 300 грамів
- Вода 100 мілілітрів
- Груша свіжа 300 грамів
- Цукор 500 грамів
Приготування:
- Для роботи нам знадобляться груші, брусниця, вода, цукор.
- У чаші мультиварки (або товстостінній каструлі) з’єднати 100 мілілітрів води й 500 грамів цукру. Довести до кипіння (в мультиварці на режимі «тушіння») і проварити 1 хвилину.
- Додати очищені й нарізані невеликими шматочками груші 300 грамів. Готувати 15 хвилин.
- Додати промиту брусницю 300 грамів. Готувати ще 15 хвилин. Груші повинні стати рожевими й повністю просочитися брусничним сиропом, а крапля сиропу з варення не повинна розтікатися на холодному блюдці.
- Варення з брусниці та груш готове. Його можна відразу використовувати або гарячим закатати в стерилізовані банки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Липове варення