Варення й джемиКонсервація

Варення з брусниці з грушами

Брусниця – дуже корисна рослина. Для лікування використовують листя і плоди, адже вони багаті вітамінами, органічними кислотами, пектином, каротином, мінеральними речовинами.

Звичайно, хочеться заготовити трохи корисної ягоди на зиму. Дуже часто господині варять з брусниці варення. Оскільки брусниця – ягода досить кисла, то в варення її часто доповнюють якимись солодкими фруктами, наприклад, яблуками. Додавши в варення з брусниці замість яблук груші, ви отримаєте навіть більш вишуканий і ніжний смак.

Для приготування такого варення груші слід вибирати стиглі, але досить тверді, щоб вони не зварилися в кашу під час приготування. Також їх слід очистити від шкірки, насіння і серцевини, і нарізати невеликими шматочками.

Інгредієнти:

  • Брусниця 300 грамів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Груша свіжа 300 грамів
  • Цукор 500 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобляться груші, брусниця, вода, цукор.
  2. У чаші мультиварки (або товстостінній каструлі) з’єднати 100 мілілітрів води й 500 грамів цукру. Довести до кипіння (в мультиварці на режимі «тушіння») і проварити 1 хвилину.
  3. Додати очищені й нарізані невеликими шматочками груші 300 грамів. Готувати 15 хвилин.
  4. Додати промиту брусницю 300 грамів. Готувати ще 15 хвилин. Груші повинні стати рожевими й повністю просочитися брусничним сиропом, а крапля сиропу з варення не повинна розтікатися на холодному блюдці.
  5. Варення з брусниці та груш готове. Його можна відразу використовувати або гарячим закатати в стерилізовані банки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Липове варення

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close