Варення й джемиКонсервація

Варення з брусниці з горіхами

Варення – одне з найулюбленіших народних заготівель на зиму. Його досить просто приготувати й завжди можна знайти відповідні й улюблені інгредієнти. Але найголовніше – такі ласощі не містять шкідливих хімічних добавок. Ароматне варення здатне підняти настрій навіть в похмурий день.

Сьогодні приготуємо яскраве і цікаве варення з брусниці з горішками.

Інгредієнти:

  • Брусниця 500 грамів
  • Кислота лимонна 0.1 чайної ложки
  • Горіхи волоські 0.75 стакана
  • Цукор 400 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться брусниця, цукор, лимонна кислота, волоські горіхи.
  2. Брусницю перебрати, виберіть зіпсовані ягоди (їх можна засушити або заморозити), ретельно промити.
    500 грамів брусниці із залишками води на ній помістити в каструлю. Додати 400 грамів цукру і лимонну кислоту 0,1 чайної ложки.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і готувати, помішуючи, 15 хвилин. Додати волоські горіхи (0,75 склянки), нарізані середніми шматочками. Перемішати й готувати ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розфасувати в сухі стерилізовані банки й відразу закатати. Перевернути банки догори дном, укутати махровим рушником і залишити до повного охолодження.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з жовтої черешні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close