Варення з брусниці з горіхами

Варення – одне з найулюбленіших народних заготівель на зиму. Його досить просто приготувати й завжди можна знайти відповідні й улюблені інгредієнти. Але найголовніше – такі ласощі не містять шкідливих хімічних добавок. Ароматне варення здатне підняти настрій навіть в похмурий день.
Сьогодні приготуємо яскраве і цікаве варення з брусниці з горішками.
Інгредієнти:
- Брусниця 500 грамів
- Кислота лимонна 0.1 чайної ложки
- Горіхи волоські 0.75 стакана
- Цукор 400 грамів
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться брусниця, цукор, лимонна кислота, волоські горіхи.
- Брусницю перебрати, виберіть зіпсовані ягоди (їх можна засушити або заморозити), ретельно промити.
500 грамів брусниці із залишками води на ній помістити в каструлю. Додати 400 грамів цукру і лимонну кислоту 0,1 чайної ложки. - Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і готувати, помішуючи, 15 хвилин. Додати волоські горіхи (0,75 склянки), нарізані середніми шматочками. Перемішати й готувати ще 10 хвилин.
- Гаряче варення розфасувати в сухі стерилізовані банки й відразу закатати. Перевернути банки догори дном, укутати махровим рушником і залишити до повного охолодження.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з жовтої черешні