Варення й джемиКонсервація

Варення з брусниці п’ятихвилинка

Всі знають наскільки корисною є брусниця. Вона допомагає зміцнити імунітет, знизити тиск, поліпшити роботу кишечника. Більшість своїх цілющих властивостей ягода зберігає і після термічної обробки. Тому багатьом хочеться заготовити на зиму баночку красивого і цілющого варення з брусниці.

Приготуємо варення-п’ятихвилинку. Таке варення можна подати як самостійний десерт або як доповнення до оладок, млинців, сирної запіканки, тостів, пудингу. Швидкий спосіб приготування варення дозволяє зберегти практично всі корисні речовини ягоди. Варення виходить яскравим і смачним.

Інгредієнти:

  • Брусниця 500 грамів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Цукор 500 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться брусниця, вода і цукор. Брусницю перебрати й ретельно промити. Дати стекти воді.
  2. Помістити підготовлені ягоди (500 грамів) в чашу кухонного комбайна разом з водою (100 мілілітрів) і включити його на кілька секунд. Ви не повинні домагатися однорідності суміші, в ній повинні залишитися великі шматочки ягід.
  3. Помістити подрібнені ягоди й 500 грамів цукру в каструлю. Перемішати. Залишити на 30 хвилин.
  4. Довести до кипіння і готувати на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин після закипання.
  5. Варення відразу розлити в сухі стерилізовані банки й закатати. Укутати баночки махровим рушником і залишити до повного охолодження.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Швидке варення з черешні в мультиварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close