Варення й джемиКонсервація

Варення з айви і яблук

Яблучно-айвовое варення уб’є вас надзвичайно красивим кольором і дивним ароматом. Для приготування такого варення нам не знадобиться вода, тому, що воно буде готуватися у власному соку.

Ви можете закатати гаряче варення в стерилізовані банки й відправити на зберігання в підвал. Але я радив би вам не ховати його дуже далеко, тому, що таке варення дуже швидко з’їдають, не даючи йому довго і спокійно стояти на полицях підвалу або комори.

Інгредієнти:

  • Айва 500 грамів
  • Цукор 500 грамів
  • Яблуко 250 грамів

Приготування:

  1. Айву (500 грамів) і яблука (250 грамів) вимити, обсушити. Очистити фрукти від насіннєвої коробки, нарізати невеликими шматочками.
  2. Засипати шматочки фруктів цукром (500 грамів) і перемішати. Залишити на 12 годин, щоб фрукти пустили сік.
  3. Через 12 годин довести суміш до кипіння, варити 5 хвилин і залишити на 8 годин. Проварювати фруктову суміш 3 рази по 5 хвилин, роблячи перерву між варінням по 8 годин.
  4. Після триразового варіння шматочки фруктів стануть прозорими, бурштинового кольору, дуже смачними. Варення з яблук і айви готове.
  5. Кипляче варення можна відразу розфасувати по стерилізованих банках і закатати. А можна холодним розфасувати в банки, закрити капроновими кришками й зберігати в холодильнику.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з черешні з желатином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close