Варення й джемиКонсервація

Варення з айви

Повидло (джем) з японської айви – один з найсмачніших рецептів в цьому розділі кулінарії. Воно не гірше яблучного або грушевого повидла, просто поки не має такої популярності. А все тому, що в сирому вигляді айва не так смачна, як повидло з неї. Пропонуємо прямо зараз дізнатися покроковий рецепт, як зварити варення (повидло) з айви на зиму, і сьогодні ж за вечірнім чаюванням пригостити свою родину цими ласощами. Воно є прекрасною начинкою до випічки, млинців і смачним окремим десертом.

Перед тим, як зробити варення, плоди очищають, нарізають невеликими шматочками, видаляючи насіння. Як правило, досить півгодини для того, щоб шматочки айви розм’якшилися до того стану, який дозволить їх подрібнити блендером. Перед тим, як варити готове варення, до нього додають цукор за смаком. Після цього, джем ще кілька хвилин кип’ятять, постійно помішуючи, поки він не прийме потрібну консистенцію.

Інгредієнти:

  • Айва 500 грамів
  • Вода 150 мілілітрів
  • Цукор 350 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться айва, вода, цукор.
  2. Айву (500 грамів) вимити, видалити насіннєве гніздо. М’якуш нарізати часточками.
  3. У каструлі з’єднати вирізані насіннєві гнізда і воду (150 мілілітрів). Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою 15 хвилин. Злити відвар через марлю.
  4. З’єднати в каструлі відвар і часточки айви. Довести до кипіння і готувати під кришкою до розм’якшення плодів (приблизно 30 хвилин).
  5. Подрібнити масу за допомогою блендера. Додати 350 грамів цукру, перемішати. Готувати, постійно помішуючи, 15-20 хвилин до бажаної густоти. Повидло з айви готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з абрикосів і яблук

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close