Варення й джемиКонсервація

Варення з агрусу (на відварі з вишневого листя)

Варення з агрусу на відварі з вишневих листків – це домашні ласощі, які підкорють з першого погляду і першої ложки. Процес приготування варення нешвидкий, але результат вартий того. Головне – це добре настояти варення, не поспішати, також акуратно працювати в процесі варіння ягід. Готове варення прекрасно зберігається в погребі чи коморі. Беріть рецепт на замітку і готуйте із задоволенням.

Інгредієнти:

  • Агрус 1 кілограм
  • Цукор 1 кілограм
  • Листя вишні 8-10 штук
  • Вода 2,5 склянки (обсяг склянки – 250 мілілітрів)

Приготування:

  1. Агрус вимити добре і перебрати, видалити гілочки і зіпсовані ягоди. Після необхідно обрізати в агрусу хвостики з обох сторін. Зручно це робити маленькими ножицями.
  2. За допомогою зубочистки наколоти всі ягоди агрусу. Зробити по кілька проколів в кожній ягоді.
  3. Вимити листя вишні. У каструлю влити воду, додати в каструлю листя вишні, варити 15 хвилин на невеликому вогні.
  4. Через деякий час листя дістати з каструлі.
  5. У каструлю з вишневим відваром всипати цукор. Варити сироп 4-5 хвилин, помішуючи, до повного розчинення крупинок цукру.
  6. Тепер дуже акуратно завантажити всі ягоди агрусу в каструлю з сиропом. Настояти ягоди в сиропі 4 години.
  7. Поставити каструлю на маленький вогонь, довести до кипіння, варити 2-3 хвилини. Вогонь вимкнути і повністю остудити варення. Через 5-6 годин знову прогріти варення 2-3 хвилини, вимкнути і остудити 5-6 годин.
  8. Третій раз варення прогріти 2 хвилини і зняти з вогню.
  9. Банки вимити з харчовою содою, потім ретельно промити теплою водою. Мені знадобилося дві баночки – 450 мл і 350 мл. Я використовувала банки з гвинтовими кришками.
  10. Каструлю наповнити водою, поставити на максимальний вогонь і довести до кипіння. На каструлю встановити решітку або спеціальне пристосування для стерилізації банок. Зверху поставити банки шийкою вниз. Стерилізувати паром приблизно 15 хвилин, до появи всередині банок великих крапель води. Кришки простерилізувати у киплячій воді 10-15 хвилин на невеликому вогні.
  11. Стерилізовані банки і кришки акуратно перекласти на чистий кухонний рушник.
  12. Розкласти гаряче варення по банкам. Важливо – працювати необхідно максимально акуратно, щоб якомога менше травмувати ягоди.
  13. Герметично закатати банки кришками.
  14. Поставити банки догори дном, укутати ковдрою і залишити на 24 години в спокої.
  15. Через деякий час неймовірно красиве варення перенести в комору.
  16. Зберігати в темному місці без потрапляння прямих променів світла.
  17. Обов’язково спробуйте це варення. Подавати взимку таке варення з агрусу можна просто до чаю, також його можна використовувати як доповнення до десертів, сирників, млинців.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Повидло з яблук

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close