Варення з абрикосів і яблук

Баночка варення, приготованого в домашніх умовах, прикрасить собою будь-який стіл як в будні, так і в свято. Варення з яблук або з самих абрикосів – відмінна класична заготівля на зиму. Але іноді хочеться урізноманітнити свої заготовлі, приготувавши варення-асорті.
Абрикоси дозрівають раніше більшості сортів яблук, тому для приготування такого варення використовують яблука ранніх сортів.
Інгредієнти:
- Абрикоси свіжі 300 грамів
- Цукор 1 кілограм
- Яблуко 700 грамів
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться цукор, яблука, абрикоси.
- 700 грамів яблук очистити від шкірки, видалити серцевину, а м’якоть натерти на крупній тертці. Додати 1 кг цукру, перемішати і залишити на 1 годину для того, щоб яблука пустили сік.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 10-15 хвилин. Додати 300 грамів абрикос, нарізаних часточками. Довести до кипіння і готувати ще 10 хвилин.
- Гаряче варення розфасувати в стерилізовані банки і закатати.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Полуничне варення в хлібопічці