Варення й джемиКонсервація

Варення з абрикосів і яблук

Баночка варення, приготованого в домашніх умовах, прикрасить собою будь-який стіл як в будні, так і в свято. Варення з яблук або з самих абрикосів – відмінна класична заготівля на зиму. Але іноді хочеться урізноманітнити свої заготовлі, приготувавши варення-асорті.

Абрикоси дозрівають раніше більшості сортів яблук, тому для приготування такого варення використовують яблука ранніх сортів.

Інгредієнти:

  • Абрикоси свіжі 300 грамів
  • Цукор 1 кілограм
  • Яблуко 700 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться цукор, яблука, абрикоси.
  2. 700 грамів яблук очистити від шкірки, видалити серцевину, а м’якоть натерти на крупній тертці. Додати 1 кг цукру, перемішати і залишити на 1 годину для того, щоб яблука пустили сік.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати 10-15 хвилин. Додати 300 грамів абрикос, нарізаних часточками. Довести до кипіння і готувати ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розфасувати в стерилізовані банки і закатати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Полуничне варення в хлібопічці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close