Повидло з груш

Повидло з груш виходить дуже ароматне, легко готується!
Грушеве повидло можна зробити з сезонних груш, коли є хороший урожай. Знадобиться всього лише два інгредієнта. Цукор і груші можна брати як у рівних пропорціях, так і ні. Груші самі по собі солодкі, тому цукру можна взяти наполовину менше. Варити найкраще в каструлі з товстими стінками або казані. Процес приготування в середньому займає одну годину. Повидло з груш відмінно підходить в якості начинки для пирогів. Його можна просто подавати до чаю з печивом або булочкою.
Інгредієнти:
- Груші 1 кілограм
- Цукор 0.5 кілограма
Приготування:
- Підготувати всі продукти. Для приготування повидла можна взяти переспілі й злегка пом’яті плоди. Груші добре промити водою від пильного нальоту. Тепер слід порізати плоди на шматочки, і вирізати серединку з насінням, видалити невеликі пошкодження. Покласти грушеву м’якуш на кухонні ваги та відміряти потрібну кількість.
- Далі необхідно подрібнити фрукти. Їх можна пропустити через м’ясорубку або протерти в блендері. За бажанням груші можна очистити від шкірки, а можна цього і не робити, тому, що після подрібнення шкірка не відчувається.
- Висипати грушеве пюре в підготовлену каструлю. Засипати масу цукром, добре перемішати до однорідного стану. Поставити спочатку на сильний вогонь, щоб довести до кипіння. Розмішати масу, щоб цукор повністю розчинився.
- Потім варити повидло на невеликому вогні приблизно 1 годину. Якщо маса не дуже густа, то можна проварити ще півгодини. А щоб повидло з груш не пригоріло на дні каструлі, потрібно періодично його розмішувати. Бажано скористатися дерев’яною ложкою або лопаткою.
- Для зберігання повидла знадобляться стерилізовані банки й кришки, тому дану процедуру потрібно провести заздалегідь. Вимкнути вогонь, акуратно розкласти по банках гаряче повидло і закупорити залізними кришками. Укрити вовняною хусткою, залишити до повного охолодження, приблизно на добу. Зберігається таке повидло в підвалі.
Повидло з груш має приємний ніжний смак і аромат, воно солодке і дуже смачне. Особливо добре поєднується така заготівля з дріжджовою випічкою. Можна використовувати для прикраси тістечок, або зварити кисіль з грушевого повидла.
Смачного!