Варення й джемиКонсервація

Конфітюр з черешні

Конфітюр – відмінна солодка заготівля, яка характеризується желеподібною консистенцією. Для того, щоб добитися такої консистенції, в конфітюр вводять агар-агар або пектин. Завдяки цьому, можна істотно скоротити час варіння конфітюра, а також кількість доданого цукру.

Приготуємо сьогодні черешневий конфітюр. Черешня – ягода з досить нейтральним смаком і ароматом, тому збагатимо такий конфітюр ароматом мускату, імбиру і ванілі. Вийде ароматно і смачно.

Інгредієнти:

  • Желфікс 100 грамів
  • Імбир сухий 0.5 грама
  • Мускатний горіх мелений 0.5 чайної ложки
  • Цукор 500 грамів
  • Цукор ванільний 20 грамів
  • Черешня 500 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться черешня, цукор, ванільний цукор, сухий мелений імбир, мелений мускатний горіх, желфікс.
  2. 500 грамів черешні ретельно промити. Видалити плодоніжки й кісточки. Подрібнити блендером до однорідної маси.
  3. Перекласти масу в товстостінну каструлю. Додати 100 грамів желфіксу, перемішаного з 50 грамами цукру, ванільний цукор (20 грамів), мелений імбир і мелений мускатний горіх (по 0,5 чайної ложки.).
  4. Довести до кипіння і варити 1 хвилину.
  5. Додати решту цукру (450 грамів). Довести до кипіння. Зняти піну, що утворилася. Проварити 3 хвилини.
  6. Гарячий джем розлити в сухі стерилізовані банки та відразу закатати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення зі слив без кісточок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close