Інші солодощіВарення й джемиКонсервація

Абрикосове повидло

Чаювання з повидлом з абрикосів – суцільне задоволення
Якщо зварити правильно повидло, яке відрізняється однорідною консистенцією, воно порадує вас не тільки своїм ароматом і смаком. З його участю можна і тостами або булочками ласувати, і пекти пиріжки і пироги.
Повидло і до свята доречно, і на сніданок, і на вечерю, і на природу його можна взяти, і на роботу.
А ще важливо знати, що абрикоси доброчинно впливають на систему травлення та серцево-судинну систему.

Інгредієнти:

  • Абрикоси 500 грамів
  • Цукор 250 грамів

Приготування:

  1. Промиємо плоди, дамо стекти воді й підготуємо до варіння. Для цього виберемо кісточки, виріжемо дефектні частини, якщо такі є, і розділимо на половинки або на дрібні шматочки (так і сік швидше піде, і швидше самі абрикоси зваряться).
  2. Відправляємо абрикоси в миску. У цей момент злегка пересипаємо шматочки частиною цукру. Нам потрібно, щоб вони пустили сік.
  3. Як тільки сік з’явився в неабиякій кількості, перекладемо масу в місткість з товстим дном (казан, казанок). Включивши плиту, нагріваємо абрикоси поступово, доводячи до кипіння. Закипіли? Зменшимо вогонь і варимо хвилин 15, плоди повинні стати дуже м’якими.
  4. Варимо під кришкою, не забуваючи знімати пінку (її дуже багато може з’являтися в процесі варіння) і перевертати дерев’яною ложкою або лопаткою.
  5. Потім треба дати абрикосам злегка охолонути, і подрібнити зручним способом. Можна через м’ясорубку пропустити, через блендер або сито. До речі, сито зробить консистенцію повидла дуже гладкою й однорідною.
  6. Потім масу поміщаємо в посуд з товстим дном і уварюємо приблизно на одну чверть обсягу (для густого – третина).
  7. Цукор додаємо і гарненько перемішуємо тільки в кінці, за кілька хвилин до вимкнення.
    Якщо ви не хочете густе повидло, ось воно – вже готове, і буде мати яскравий помаранчевий колір, більше збереже вітамінів, адже менше буде варитися.
  8. Масу розкладаємо в баночку в гарячому вигляді. Закупорювати не потрібно, достатньо прикрити поліетиленовою кришкою або обв’язати пергаментом і стрічкою або щільною ниткою.

Поради

Беріть для виготовлення повидла тільки стиглі (навіть перестиглі) плоди.

Час приготування залежить від кількості фруктів.

Якщо абрикоси НЕ соковиті, під час варіння плодів можна долити трохи води.

Густота повидла залежить від часу – чим триваліше варіння, тим густішим і темнішим за кольором повидло.

Якщо є бажання до складу десерту додають спеції, а смак стабілізують за допомогою лимонної кислоти.

А абрикосові кісточки, очищені від шкаралупи й додані в пюре хвилин за 15 до закінчення варіння, додадуть приємний смак готового продукту.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close