Домашні консервиКонсервація

Свиняча тушонка в домашніх умовах

Якщо ви любите тушонку й іноді купуєте її в магазині для приготування страв, то зацікавитесь цим унікальним рецептом домашньої меленої свинячої тушонки з часником. Смак цієї заготівлі набагато перевершує аналогічний магазинний продукт. Кілька заготовлених баночок здорово урізноманітнюють домашнє меню.

Заготовити свинячу тушонку в домашніх умовах зовсім не складно, якщо ви запаслися необхідною кількістю свинини (краще лопатки) і свіжим салом з прорості беконного типу. М’ясна домашня заготівля стане в пригоді вам для приготування різних страв, на додаток до гарнірів, салатів. А ще таку тушонку можна просто намазати на кусень свіжого хліба і з’їсти.

Інгредієнти:

  • Свиняча м’якуш (лопатка) 3,5 кілограми
  • Свіжий бекон 500 грамів
  • Часник 1-2 головки
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Вода близько 1 літри

Приготування:

  1. Вимийте лопатку і бекон, наріжте невеликими шматочками. Часник очистіть від лушпиння і сполосніть.
    Підготовлене м’ясо, бекон і часник пропустіть через м’ясорубку з великими отворами решітки й складіть отриманий фарш в миску.
  2. Додайте в миску з фаршем приблизно 500 мілілітрів води, посоліть, поперчіть за смаком і гарненько вимісіть. Якщо маса здається вам занадто сухою і щільною, додайте ще трохи води й знову перемішайте.
  3. Залиште м’ясну масу приблизно на 1 годину при кімнатній температурі, після чого при бажанні приправте ще сіллю і перцем і остаточно добре вимішайте.
  4. Підготовленою м’ясною масою щільно заповніть чисті сухі банки, переконуючись у відсутності порожнеч усередині. Закрийте банки кришками, поставте у велику каструлю з застеленою щільною тканиною на дні.
  5. Наповніть каструлю водою на ¾ висоти банок, поставте на плиту, включіть вогонь. Пастеризують банки з м’ясом на слабкому вогні 1 годину з моменту закипання води в каструлі під закритою кришкою.
  6. Не знімаючи кришку, вимкніть вогонь і залиште банки в каструлі до наступного дня. Через 24 години знову включіть вогонь і повторіть пастеризацію протягом 30-40 хвилин.
  7. Дістаньте банки з води, переверніть догори дном і залиште остигати. Готову домашню мелену свинячу тушонку з часником приберіть на зберігання в темну комору, можна з кімнатною температурою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close