БаклажаниКонсервація

Соте з баклажанів на зиму

Заповнюючи полки вашої комори зимовими заготівлями, не забудьте заготовити хоч кілька баночок смачного і насиченого соте з баклажанів на зиму, щоб в холодні дні ласувати овочевим літньо-осіннім достатком.

Соте з баклажанів — смачна овочева закуска, в процесі приготування якої використовується мінімальна кількість рослинної олії й оцту. Заготівлю можна зберігати при кімнатних температурних умовах в затемненій коморі. Взимку використовуйте соте як гарнір, на додаток до інших гарнірів або просто з хлібом.

Інгредієнти:

  • Баклажани 1 кілограм
  • Морква 3 штуки
  • Перець солодкий 3 штуки
  • Помідори 5-6 штук
  • Часник 1 головка
  • Зелень петрушки пучок (50-100 грамів)

Для розсолу:

  • Рослинна олія близько 200 мілілітрів
  • Оцет 9% 3 столові ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 1 столова ложка

Приготування:

  1. Баклажани вимийте, наріжте кружальцями завтовшки 2 см, не знімаючи шкірки.
  2. Моркву почистьте, вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 1 см.
  3. З перців вичистіть насіння і наріжте їх великими часточками.
  4. Помідори вимийте, видаліть чашолистки й наріжте на четвертинки (або на більшу кількість часточок, якщо помідори досить великі).
  5. Часник почистьте від лушпиння і пропустіть через прес, зелень вимийте і порубайте.
  6. Приготуйте розсіл, для цього змішайте в просторій каструлі рослинну олію з оцтом, сіллю і цукром, доведіть до кипіння.
  7. Покладіть в розсіл баклажани й тушкуйте на малому вогні близько 20 хвилин, до напівготовності, обережно помішуючи (в ідеалі — струшуючи).
  8. Додайте моркву і тушкуйте її з баклажанами 5-7 хвилин.
  9. Додайте в каструлю перець, а зверху — помідори й зелень з часником. Тушкуйте все разом до готовності близько 20 хвилин.
  10. Обережно розкладіть гаряче соте в стерильні сухі банки місткістю 500 мл, щільно закупорте і переверніть до повного охолодження, укутавши ковдрою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close