Солодкі мариновані помідори на зиму

Якщо ви любите маринади й соління з солодкою пряною ноткою, то вам сподобається рецепт цих солодких маринованих помідорів на зиму. Такі помідори готуються просто, перетворюючись в прекрасну зимову закуску. Оцет можете регулювати за смаком.
Для заготівлі візьміть стиглі, але тугі, міцні помідори. Мариновані помідори, приготовані за цим рецептом – ніжні й приємні на смак. Кількість солі й цукру з часом ви зможете відрегулювати по своєму смаку, а гостроти додати за допомогою пекучого перцю, який рецептом не передбачено.
Розраховано на 3 л банку.
Інгредієнти:
- Помідори 2 кілограми
- Лавровий лист 1-2 штуки
- Шматочок кориці
- Лавровий лист 1-2 штуки
- Часник 5-6 зубчиків
- Перець духмяний 5-6 горошин
- Гвоздика 2-4 штуки
- Парасольки кропу 1-2 штуки
- Зелень кропу за бажанням
Для заливки:
- Вода 1,5 літри
- Сіль 1 столова ложка
- Цукор 4 столові ложки
- Оцет 1,5 столової ложки
Приготування:
- Вимийте банку і на дно покладіть лавровий лист, корицю, парасольки кропу. Зверху щільно укладіть помідори, перекладаючи порізаним на часточки часником і, при бажанні, зеленим кропом.
- Залийте вміст банок окропом, накрийте кришками й витримайте 15 хвилин.
- Потім через кришку з отворами злийте воду в каструлю для маринаду, а в банку додайте горошини перцю і гвоздику.
- У злиту воду додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння, в кінці додайте оцет і киплячим маринадом залийте помідори в банках.
- Щільно закупорте банки й переверніть догори дном до повного охолодження.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Томатний соус на зиму