КонсерваціяСалати на зиму

Салат з огірків в томатній заливці

Домашнім господаркам відомо, що в літній сезон огірків утилізувати дачні врожаї цих зелених активно зростаючих овочів вельми проблематично. Пропонуємо вашій увазі рецепт салату з огірків в томатній заливці, який допоможе використовувати навіть переросли огірки, перетворивши їх в апетитну заготівлю.

А заготовити такий чудовий салат з насиченим смаком зовсім не складно і досить швидко, якщо не брати до уваги час на нарізку овочів. Взимку він стане в пригоді вам як самостійна закуска, доповнення до других страв, гарнірів і як самостійний гарнір. Салат з огірків в томатній заливці здорово урізноманітнює ваше домашнє меню в зимову пору.

Інгредієнти:

  • Огірки 4 кілограми
  • Цибуля ріпчаста 5 штук
  • Морква 2 штуки
  • Сіль 2 столові ложки

Для заливки:

  • Оцет 9% ½ склянки
  • Рослинна олія ½ склянки
  • Цукор 1 склянка
  • Приправа Вегета (Vegeta) для овочевих салатів 2 столові ложки
  • Томатна паста 1 баночка
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Огірки вимийте. Якщо шкірка загрубіла і стала жорсткою, зніміть її. Огірки з ніжною шкіркою можна не очищати. Наріжте огірки тонкими кружальцями або половинками кружальців.
  2. Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Моркву очистіть від шкірки, сполосніть і натріть на крупній тертці.
  3. Складіть подрібнені овочі в миску або казанок, додайте сіль, перемішайте і залиште на 2 години, щоб овочі пустили сік. Потім відіжміть надлишки соку.
  4. Приготуйте заливку. Для цього викладіть всі інгредієнти заливки в каструлю, доведіть на слабкому вогні до кипіння, остудіть. Приготовленою охолодженою заливкою заправте овочі в мисці й перемішайте.
  5. Банки, призначені для салату, вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть і обсушіть.
  6. Масою овочів в заливці наповніть сухі стерильні банки, накрийте кришками, поставте у велику каструлю, дно якої вистелене щільною тканиною, залийте водою, доведіть до кипіння і стерилізуйте 20 хвилин з моменту закипання води.
  7. Щільно закупорте банки або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
  8. Готовий салат з огірків в томатній заливці приберіть на зберігання в комору з кімнатною температурою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лечо зі спаржевої квасолі на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close