Салат з глив на зиму

Ми всі звикли цілий рік бачити в супермаркетах гриби печериці. А ось гливи з’явилися на наших прилавках порівняно недавно, хоча в європейських країнах їх продають в супермаркетах круглий рік вже давно.
З глив можна приготувати перші й другі страви, супи, котлети, салати. Також гливи можна заготовити на зиму. Пропоную приготувати салат на зиму з глив.
Інгредієнти:
- Гливи 700 грамів
- Цибуля ріпчаста 250 грамів
- Олія соняшникова рафінована 150 мілілітрів
- Морква 150 грамів
- Перець солодкий 500 грамів
- Помідори 500 грамів
- Цукор 20 грамів
- Сіль 50 грамів
- Оцет столовий 50 мілілітрів
Приготування:
- Для роботи нам знадобляться гливи, помідори, солодкий перець, ріпчаста цибуля, морква, соняшникова олія, цукор, сіль, оцет.
- Гливи (700 грамів) очистити, відварити до готовності. Відвар злити. Перець (500 грамів) очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою. Цибулю (250 грамів) очистити й нарізати тонкими півкільцями.
- У товстостінній каструлі з’єднати нарізані часточками помідори (500 грамів) і соняшникову олію (150 мілілітрів). Тушкувати, помішуючи, 5-7 хвилин. Щоб помідори добре пустили сік.
- Додати в каструлю очищену і натерту на крупній тертці моркву (150 грамів), підготовлені перець і цибулю. Перемішати. Готувати 10 хвилин.
- Додати підготовлені гливи, сіль (50 грамів), цукор (20 грамів). Перемішати. Готувати під кришкою 40-45 хвилин. В кінці додати оцет (50 мілілітрів). Ще раз перевірити на цукор і сіль.
- Розкласти салат в стерилізовані банки. Стерилізувати в киплячій воді 25 хвилин. Закатати. Салат з глив на зиму готовий.
Смачного!