КонсерваціяСалати на зиму

Салат з глив на зиму

Ми всі звикли цілий рік бачити в супермаркетах гриби печериці. А ось гливи з’явилися на наших прилавках порівняно недавно, хоча в європейських країнах їх продають в супермаркетах круглий рік вже давно.

З глив можна приготувати перші й другі страви, супи, котлети, салати. Також гливи можна заготовити на зиму. Пропоную приготувати салат на зиму з глив.

Інгредієнти:

  • Гливи 700 грамів
  • Цибуля ріпчаста 250 грамів
  • Олія соняшникова рафінована 150 мілілітрів
  • Морква 150 грамів
  • Перець солодкий 500 грамів
  • Помідори 500 грамів
  • Цукор 20 грамів
  • Сіль 50 грамів
  • Оцет столовий 50 мілілітрів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобляться гливи, помідори, солодкий перець, ріпчаста цибуля, морква, соняшникова олія, цукор, сіль, оцет.
  2. Гливи (700 грамів) очистити, відварити до готовності. Відвар злити. Перець (500 грамів) очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою. Цибулю (250 грамів) очистити й нарізати тонкими півкільцями.
  3. У товстостінній каструлі з’єднати нарізані часточками помідори (500 грамів) і соняшникову олію (150 мілілітрів). Тушкувати, помішуючи, 5-7 хвилин. Щоб помідори добре пустили сік.
  4. Додати в каструлю очищену і натерту на крупній тертці моркву (150 грамів), підготовлені перець і цибулю. Перемішати. Готувати 10 хвилин.
  5. Додати підготовлені гливи, сіль (50 грамів), цукор (20 грамів). Перемішати. Готувати під кришкою 40-45 хвилин. В кінці додати оцет (50 мілілітрів). Ще раз перевірити на цукор і сіль.
  6. Розкласти салат в стерилізовані банки. Стерилізувати в киплячій воді 25 хвилин. Закатати. Салат з глив на зиму готовий.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close