КонсерваціяПомідори

Помідори в медовій заливці

Якщо ви ще не заготовили помідори на зиму, скористайтеся рецептом помідорів консервованих медових. Такі помідори ви з задоволенням з’їсте взимку з картоплею, і у гостей вони підуть «на ура».

Адже медові помідори – це не тільки смачна й ароматна маринадна закуска. Консервувальні властивості меду засновані на біологічно активних речовинах з різко вираженою антимікробною дією. Помідори за даним рецептом заготовлюються способом потрійної заливки без стерилізації.
Інгредієнти розраховані на 3 літрову банку.

Інгредієнти:

  • Помідори близько 2 кілограм
  • Лавровий лист 2-3 штуки
  • Часник 1 головка
  • Кріп (парасольки) 2-3 штуки
  • Перець чорний горошком 1 чайна ложка
  • Гвоздика 6 бутончиків
  • Оцтова есенція під кришку 1 чайна ложка

Для заливки:

  • Вода 1,5 літри
  • Сіль 2 столові ложки
  • Цукор 3 столові ложки
  • Мед 2 столові ложки

Приготування:

  1. Вимийте банку і на дно покладіть лавровий лист, парасольки кропу, зубчики часнику. Вимиті помідори проколіть зубочисткою в декількох місцях з боку плодоніжки й щільно укладіть в банки.
  2. Залийте банку з помідорами окропом, витримайте 5 хвилин і злийте за допомогою кришки з отворами в каструлю. Закип’ятіть воду і знову залийте помідори на 5 хвилин.
  3. Злийте воду в каструлю для заливки, додайте сіль, цукор і мед, доведіть до кипіння і залийте помідори медовим маринадом. Додайте зверху чайну ложечку есенції, закатайте банку, укутайте і переверніть до охолодження.

На замітку:

Ви можете законсервувати помідори в літрових або будь-яких інших банках з перерахунком інгредієнтів заповнення і заливки.
Для консервації підбирайте помідори одного ступеня зрілості й однакового розміру, щоб вони рівномірно маринувалися в медовій заливці.
Ароматну м’якуш медових помідорів можна використовувати взимку для добавки до різних соусів і підливати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Помідори у власному соку на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close