Помідори в медовій заливці

Якщо ви ще не заготовили помідори на зиму, скористайтеся рецептом помідорів консервованих медових. Такі помідори ви з задоволенням з’їсте взимку з картоплею, і у гостей вони підуть «на ура».
Адже медові помідори – це не тільки смачна й ароматна маринадна закуска. Консервувальні властивості меду засновані на біологічно активних речовинах з різко вираженою антимікробною дією. Помідори за даним рецептом заготовлюються способом потрійної заливки без стерилізації.
Інгредієнти розраховані на 3 літрову банку.
Інгредієнти:
- Помідори близько 2 кілограм
- Лавровий лист 2-3 штуки
- Часник 1 головка
- Кріп (парасольки) 2-3 штуки
- Перець чорний горошком 1 чайна ложка
- Гвоздика 6 бутончиків
- Оцтова есенція під кришку 1 чайна ложка
Для заливки:
- Вода 1,5 літри
- Сіль 2 столові ложки
- Цукор 3 столові ложки
- Мед 2 столові ложки
Приготування:
- Вимийте банку і на дно покладіть лавровий лист, парасольки кропу, зубчики часнику. Вимиті помідори проколіть зубочисткою в декількох місцях з боку плодоніжки й щільно укладіть в банки.
- Залийте банку з помідорами окропом, витримайте 5 хвилин і злийте за допомогою кришки з отворами в каструлю. Закип’ятіть воду і знову залийте помідори на 5 хвилин.
- Злийте воду в каструлю для заливки, додайте сіль, цукор і мед, доведіть до кипіння і залийте помідори медовим маринадом. Додайте зверху чайну ложечку есенції, закатайте банку, укутайте і переверніть до охолодження.
На замітку:
Ви можете законсервувати помідори в літрових або будь-яких інших банках з перерахунком інгредієнтів заповнення і заливки.
Для консервації підбирайте помідори одного ступеня зрілості й однакового розміру, щоб вони рівномірно маринувалися в медовій заливці.
Ароматну м’якуш медових помідорів можна використовувати взимку для добавки до різних соусів і підливати.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Помідори у власному соку на зиму