Помідори у власному соку на зиму

Пропоную рецепт заготівлі помідор на зиму. Помідори виходять дуже смачними. При подачі можна полити їх соняшниковою олією. З відварною гарячою картоплею, стравами з м’яса і птиці просто незамінна річ. Кількість інгредієнтів дано на дві півлітрові банки або на одну літрову.
Інгредієнти:
- Помідор 700 грамів
- Часник 3-4 зубчики
- Сіль 1 столова ложка
- Цукор 2 столові ложки
- Кріп 15 грамів
- Петрушка 15 грамів
Приготування:
- Для приготування помідор у власному соку потрібно: помідори, сіль, цукор, кріп, петрушка, часник.
Помідори помийте і зробіть малий надріз. Залийте окропом на кілька секунд. Зніміть шкірку у помідор. Наріжте помідори часточками або половинками. - Кріп і петрушку дрібно наріжте і з’єднайте з подрібненим часником, перемішайте.
- У стерилізовані банки викладіть трохи суміші кропу і петрушки з часником. Зверху частину помідор. Посипте сумішшю солі й цукру.
- Так шарами викладайте зелень, помідори й сіль з цукром поки банка повністю не наповниться.
- Накрийте банки стерилізованими кришками та стерилізуйте 15 хвилин.
- Помідори у власному соку на зиму готові.
Смачного!