КонсерваціяСалати на зиму

Перець з квасолею на зиму

Серед різних заготівель на зиму, заготівлі з квасолею відрізняються тим, що їх готують не так часто, як наприклад заготівлі з огірками, помідорами або кабачками. А даремно, адже такі заготівлі смачні, ситні й допоможуть урізноманітнити ваш повсякденний і пісний стіл.

Таку заготівлю можна подати як самостійну закуску, а також до м’яса, курки. А ще ви можете приготувати на її основі відмінний суп або борщ, ввівши вміст баночки за 5 хвилин до закінчення варіння першої страви.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста 300 грамів
  • Олія соняшникова рафінована 0.5 стакана
  • Морква 300 грамів
  • Перець солодкий 300 грамів
  • Помідори 400 грамів
  • Цукор 3 столові ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Оцет столовий 25 мілілітрів
  • Квасоля біла суха 1 стакан

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться біла суха квасоля, солодкий перець, морква, цибуля, помідори, цукор, сіль, столовий оцет, соняшникова олія.
  2. Квасолю (1 склянка) замочити на ніч і відварити до напівготовності. Відвар злити.
  3. Помідори (400 грамів) вимити, нарізати скибочками й подрібнити в кухонному комбайні (насадка металевий ніж) або пропустити через м’ясорубку.
  4. Цибулю (300 грамів), моркву (300 грамів) очистити. У перцю (300 грамів) видалити насіння і вирізати плодоніжки. Перець нарізати великими шматками. Моркву натерти на тертці з великими отворами, цибулю нарізати півкільцями.
  5. У товстостінній каструлі з’єднати перець, моркву, цибулю, помідори, квасолю, сіль, цукор, соняшникову олію (0,5 склянки). Перемішати й готувати під кришкою на мінімальному вогні 1 годину. Потім додати оцет (25 мілілітрів) і готувати ще 5 хвилин.
  6. Розфасувати суміш в сухі, стерилізовані банки, закатати, перевернути догори дном, закутати в ковдру і залишити до повного охолодження.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пряний салат з огірків на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close