Перець з квасолею на зиму

Серед різних заготівель на зиму, заготівлі з квасолею відрізняються тим, що їх готують не так часто, як наприклад заготівлі з огірками, помідорами або кабачками. А даремно, адже такі заготівлі смачні, ситні й допоможуть урізноманітнити ваш повсякденний і пісний стіл.
Таку заготівлю можна подати як самостійну закуску, а також до м’яса, курки. А ще ви можете приготувати на її основі відмінний суп або борщ, ввівши вміст баночки за 5 хвилин до закінчення варіння першої страви.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста 300 грамів
- Олія соняшникова рафінована 0.5 стакана
- Морква 300 грамів
- Перець солодкий 300 грамів
- Помідори 400 грамів
- Цукор 3 столові ложки
- Сіль 1 столова ложка
- Оцет столовий 25 мілілітрів
- Квасоля біла суха 1 стакан
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться біла суха квасоля, солодкий перець, морква, цибуля, помідори, цукор, сіль, столовий оцет, соняшникова олія.
- Квасолю (1 склянка) замочити на ніч і відварити до напівготовності. Відвар злити.
- Помідори (400 грамів) вимити, нарізати скибочками й подрібнити в кухонному комбайні (насадка металевий ніж) або пропустити через м’ясорубку.
- Цибулю (300 грамів), моркву (300 грамів) очистити. У перцю (300 грамів) видалити насіння і вирізати плодоніжки. Перець нарізати великими шматками. Моркву натерти на тертці з великими отворами, цибулю нарізати півкільцями.
- У товстостінній каструлі з’єднати перець, моркву, цибулю, помідори, квасолю, сіль, цукор, соняшникову олію (0,5 склянки). Перемішати й готувати під кришкою на мінімальному вогні 1 годину. Потім додати оцет (25 мілілітрів) і готувати ще 5 хвилин.
- Розфасувати суміш в сухі, стерилізовані банки, закатати, перевернути догори дном, закутати в ковдру і залишити до повного охолодження.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пряний салат з огірків на зиму