Домашні консервиКонсервація

Паштет з телячої печінки

Печінкові паштети мають відмінний смак і можуть готуватися для повсякденної домашньої трапези і як заготівлі про запас. Пропонуємо вашій увазі перевірений і не складний рецепт паштету з телячої печінки для заготівлі в банки.

Технологія заготівлі такого паштету настільки проста, що з нею впорається навіть починаюча господиня. Головне – придбати якісну печінку молодого теляти. Найніжніший паштет виходить зі свіжої печінки, яка не зазнала заморожування. Такий продукт ви знайдете на ринку. Магазинна розморожена печінка теж годиться для паштету, але він вийде злегка сухуватим і не таким ніжним.

Інгредієнти:

  • Теляча печінка 600 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 середня головка
  • Часник 1-2 зубчики
  • Масло вершкове 70 грамів
  • Вершки 20% 100 мілілітрів
  • Біле сухе вино 100 мілілітрів
  • Мускатний горіх тертий кілька пучків
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком

Додатково:

  • Вершкове масло для заливки

Приготування:

  1. Печінка молодого теляти зачистите від плівок і крупно поріжте. Хороша якісна печінка повинна бути приємного рожевого кольору на зрізі. Звичайно, можна використовувати й печінку дорослої тварини, але паштет з неї не буде таким ніжним.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. У глибокій сковороді з розігрітим вершковим маслом підсмажте нарізану цибулю до прозорого стану, додайте нарізану печінку і тушкуйте на середньому вогні близько 5-7 хвилин.
  3. Коли шматочки печінки трохи прожаряться, посоліть, поперчіть її, додайте мускатний горіх. Влийте вино, гарненько перемішайте і тушкуйте ще хвилини 2, щоб вино встигло випаруватися. Потім додайте вершки, тушкуйте ще 2 хвилини. Зніміть сковороду з вогню і залиште, щоб печінка трохи охолола.
  4. Тушковану печінку разом з цибулею збийте за допомогою блендера до однорідної маси. Паштет може здатися вам рідкуватим, але нехай вас це не бентежить. Консистенція його в ідеалі повинна нагадувати густу сметану.
  5. Стерилізують баночки невеликої місткості будь-яким доступним для вас способом, кришки прокип’ятіть і обсушіть.
  6. Перекладіть паштет в сухі стерильні банки й залийте його зверху розтопленим вершковим маслом. Поставте в холодильник як мінімум годин на 5.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close