Різновидів паштету можна нарахувати досить багато. Серед них найчисленнішою групою виділяються паштети тваринного походження, зі свинячого, яловичого, курячого, гусячого й іншого м'яса і печінки. Пропонуємо рецепт апетитного паштету з м'яса кролика. Домашній паштет з кролика з овочами - ніжний і ароматний, з делікатним смаком і дієтичними властивостями. Приготувати його не складно, маючи в запасі власне м'ясо кролика, трохи часу і бажання. Рецептом передбачено приготування паштету для швидкого поїдання або заготівлі з метою більш тривалого зберігання. Відкривши баночку паштету з м'яса кролика, використовуйте його як апетитну холодну закуску, готуйте на базі його інші страви, печіть пироги й пиріжки. Інгредієнти: Кролик, тушка 1,5 кілограми Цибуля ріпчаста 1 велика цибулина Корінь селери близько 200 грамів Морква 1 штука Лавровий лист 2 штуки Олія соняшникова 2 столові ложки Вода кип'ячена 1 стакан Перець чорний горошком 1 чайна ложка Прованські трави, приправа 1 чайна ложка Масло вершкове 1 столова ложка Паприка, приправа 1 чайна ложка Перець чорний мелений 1 чайна ложка Сіль 1 столова ложка Додатково: Рожевий перець для посипання Приготування: Промийте й обробіть тушку кролика, підготуйте її до варіння, нарізавши на шматки. Складіть кроляче м'ясо у містку каструлю разом з очищеними, вимитими й нарізаними на шматки овочами - цибулею, морквою, коренем селери. Додайте лавровий лист, перець горошком, вершкове масло, нарізане кубиками, соняшникову олію. Залийте все водою, щоб повністю покрила м'ясо й овочі, поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть кролика до готовності. Якщо вода википатиме, у міру потреби підливайте її в каструлю і тушкуйте все до тих пір, коли м'ясо стане вільно відходити від кісток. Дістаньте з бульйону коріння, а в окрему миску - м'ясо. Після охолодження відокремте м'ясо від кісток і поверніть назад в бульйон разом з овочами. Долийте близько 1 склянки води й тушкуйте на слабкому вогні до моменту, коли рідина повністю википить. Не забувайте помішувати, щоб м'ясо й овочі не пригоріли. На етапі тушкування з метою випарювання бульйону додайте свої улюблені спеції або тільки ті, що зазначені в рецепті - сіль, перець чорний мелений, паприку, сухі прованські трави. Перемішайте вміст каструлі й за допомогою блендера (міксера) почніть збивати на низькій швидкості до отримання однорідної маси без шматочків. Поступово збільшуйте швидкість, щоб паштет з кролика вийшов ніжним і повітряним. Розкладіть приготований паштет в стерильні сухі баночки. Ті банки, які призначені для швидкого вживання, закрийте кришками й приберіть в холодильник. Закуска буде готова через 2-4 години. Паштет в баночках для більш тривалого зберігання посипте зверху горошинами рожевого перцю. Стерилізують в каструлі зі слабко киплячою водою 50-60 хвилин з моменту закипання. Потім щільно закупорте і після охолодження приберіть в прохолодну комору, де паштет може зберігатися до 2 місяців без втрати смакових властивостей. Смачного!