Овочеве соте по-грузинськи урізноманітнює різні соління й маринади на вашому святковому столі. Соте виходить дуже смачним і ароматним. Готується соте з невеликої кількості інгредієнтів, але яких. Для його приготування вам знадобляться стиглі, соковиті помідори, бажано щоб вони були солодкими, баклажани, солодкий червоний перець. Ще в соте додають часник, один стручок пекучого червоного перцю і невелику кількість олії. Перевага цього рецепта полягає в тому, що всі овочі не смажаться на олії, а тушкуються. Соте виходить не жирним і поїдається воно на ура. А часу у вас займе не більше як годину. Отже, для початку підготуємо всі інгредієнти за списком. Інгредієнти: Баклажани 350 грамів Перець солодкий болгарський 1 штука Помідори 700 грамів Харчова йодована сіль 1 столова ложка Цукор 2 столові ложки Рослинна олія 2 столові ложки Часник 10 грамів Перець гострий 1 штука Приготування: Баклажани я вибираю невеликого розміру і важливо, щоб шкірка у них була щільною. Баклажани миємо, зрізаємо попку і нарізаємо на квадрати однакового розміру. Овочі для соте краще не дрібнити, оскільки вони уварюються. А дрібно нарізані овочі перетворюються в пюре. Болгарський перець теж миємо і звільняємо від насіння. Нарізаємо на квадрати за розміром трохи більше, ніж баклажани. Помідори потрібно буде потримати в окропі, з них краще сходить шкірка. Нарізати на часточки й пробити блендером. Або можна прокрутити їх у м'ясорубці. Часник почистити й нарізати на невеликі часточки. Пекучий гострий перець нарізати кружечками. Я використовую його разом з насінням. Основні приготування на цьому завершились. Тепер візьміть глибоку каструлю і перекладіть в неї томати. Каструлю відправити на плиту. Дочекатися поки закиплять томати, потім відразу ж додати дві столові ложки рослинної олії, одну столову ложку солі й дві столові ложки цукру. Прокип'ятити на середньому вогні томати протягом 5 хвилин. А потім додати в них баклажани, червоний перець, часник і гіркий пекучий перець. Варити соте на середньому вогні протягом 40-50 хвилин, регулярно помішуючи. Зайва рідина повинна випаруватися і соте по консистенції буде густим. При приготуванні перевірити на сіль. За бажанням можна додати будь-які інші спеції, наприклад чорний перець. Готове соте розлити по банках. Банки заздалегідь необхідно потрібно буде простерилізувати зручним для Вас способом. Закрити банки кришками й залишити соте при кімнатній температурі до повного його охолодження. Прибрати банки з соте в темне прохолодне місце. Подавати овочеве соте по-грузинськи можна до відварної картоплі, м'яса, птиці. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з огірків в томатній заливці