Мариновані огірочки

У наших співвітчизників мариновані огірочки займають провідні позиції серед закусок. Вони входять в основу салатів, других і перших страв. Завдяки мінімальній калорійності й порівняно низькій кількості солі в складі огірки вважаються дієтичними. Їх їдять для підвищення артеріального тиску, нормалізації травних процесів і навіть схуднення. Тому рецепти популярної консервації необхідно обов’язково вивчити.
Інгредієнти:
- Парасольки кропу 4 штуки
- Огірки 10-12 штук
- Часник 3 зубчики
- Хрін в листі – 1 штука
- Перець горошком 8 штук
- Стручковий червоний перець – на смак і розсуд.
Приготування:
Заливка готується з тим розрахунком, що на 1 літр води відводиться 30 грамів грубої солі.
- Спочатку огірочки необхідно підготувати. Бажано брати екземпляри середнього і меншого розміру, щоб просол проходив рівномірно і швидко. Промийте овочі, позбудьтеся від кінчиків.
- Щоб огірочки завжди залишалися твердими, вибирайте міцні плоди. Якщо ж вони злегка мляві, замочіть їх на пару годин у холодній воді. Тоді після засолювання ви отримаєте хрустку, соковиту закуску.
- Кріп за рецептурою вказано приблизно, 4 парасольки – це приблизно 2-3 гілочки. Можна збільшити кількість пропорційно за своїм бажанням. Часникові зубки звільніть від лушпиння, промийте, порубаєте слайсами досить тонко.
- За традиційною рецептурою додається стручковий перець. Але якщо ви не любите гострі закуски, його можна не використовувати. Не потрібно додавати цілісний чилі, досить невеликої скибочки.
- Приготуйте вогнетривкий посуд для варіння. Якщо ви вибрали огірочки середнього або невеликого розміру, вистачить води в кількості 1-1,3 літра. Влийте рідину в каструлю і чекайте початку бурління.
Коли цей стан буде досягнуто, всипте сіль і починайте інтенсивно перемішувати. Для додання легкої солодкуватості дозволяється додати цукор в тій же кількості, що і сіль. - Коли рідина закипить, вимкніть вогонь. На дно місткості викладіть кріп, часник, перець, зверху огірочки, знову прикрийте парасольками кропу і листочками хрону. Залишайте прес з широкою з розміром тарілки, зверху встановіть трилітрову банку з водою (для ваги).
- Всі складові необхідно залишити до повного охолодження, бажано почекати ніч. Потім огірочки прибираються в холод і вже там доводяться до готовності. Приблизно через 5 годин їх можна їсти.
Смачного!