Ароматні малосольні огірки

Інгредієнти:
- Листя вишні 7 штук
- Листя смородини 7 штук
- Кріп в парасольках 9 штук
- Огірок середній – за фактом (скільки влізе в банку 3 літри)
- Гвоздика в бутонах 5 штук
- Перець горошком 12 штук
- Лист хрону 1 штука
- Часнику 3 зубчики
- Стручковий чилі – за фактом
Приготування:
Для заливки потрібно близько 2 столових ложок цукру, 3 столових ложок солі, 1,5 літра води.
- Засолювання здійснюється в місткості розміром 3 л, тому кількість овочів необхідно брати за фактом. Вибирайте не дуже великі плоди, їх необхідно завчасно вимити й звільнити від кінчиків.
- Починайте підготовку зелені. Її потрібно промити, викласти окремо на піднос, щоб все знаходилося під рукою. Якщо немає листя, наприклад, вишні, замініть їх листям малини.
- За рецептурою йдуть парасольки кропу, але допускається використання абсолютно будь-яких частин. Хрін вимийте, поріжте тонкими рівними смужками.
- Зазвичай засолювання проводиться з додаванням невеликої кількості стручкового перцю, можете пропустити цей інгредієнт, якщо не любите гостре. Хоча невеликий шматочок не зашкодить.
- Часникові зубки звільніть від лушпиння, почистіть, поріжте. Візьміть банку обсягом три літри, проведіть її стерилізацію. Аналогічним чином зробите з кришками.
- Після стерилізації починаємо укладання. Щільно один до одного утрамбуйте огірки побільше першим шаром. Другим поруч йдуть середні екземпляри, потім в самому верху маленькі. Між шарами утрамбовують зелень з часником і спеціями.
- Червоний перець укладається рівно посередині, не внизу, не вгорі. У такій послідовності наповнюється вся банка. В обов’язковому порядку зверху повинні знаходитися горошини перцю.
- Тепер починаємо варіння розсолу. З’єднуємо сіль з цукром і водою, ставимо на малий вогонь і уварюємо до розчинення крупинок. Після цього заливку можна вважати готовою.
- У гарячому вигляді вона розливається по місткостях під саму горловину. Кількість витраченого розсолу залежить від того, як щільно ви провели трамбування огірочків. На місткість 3 літри піде близько 1,3-1,5 літри заливки.
- Прикрийте банку тарілкою і зверху встановіть що-небудь важке. Витримайте закуску в такому вигляді всю ніч. Вранці ви помітите, що овочі змінилися у відтінку. Можете знімати пробу, зберігайте готове частування в холоді.
Смачного!