КонсерваціяОгірки

Огірки з зеленим горошком на зиму

Способів заготівлі овочів на зиму відомо безліч. Тому, вирішивши заготовити городній урожай про запас, не дивно розгубитися — чому ж віддати перевагу. Представляємо чудовий рецепт овочевого асорті з огірків з зеленим горошком.

Цей цікавий різновид асорті зручно використовувати як самостійну закуску, як гарнір до м’ясних і рибних страв. А якщо ви любите салат олів’є, то для вас таке асорті буде просто знахідкою. Консервувати зелений горошок з огірками — відмінне рішення. Зробіть заготівлю для проби хоч кілька баночок, і ви зрозумієте, що це смачна, корисна і вигідна заготівля для всіх випадків життя.

Інгредієнти на 3 банки по 1 л:

  • Огірки свіжі молоденькі 1,5 кілограма
  • Зелений горошок 500 грамів
  • Часник 6 зубчиків
  • Корінь хрону, кріп (парасольки), гіркий перець — за смаком

Для маринаду:

  • Цукор 2 столові ложки
  • Сіль (не йодована) 1 столова ложка
  • Оцет 9% 50 мілілітрів (приблизно 2 столові ложки)
  • Вода близько 1,5 літра

Приготування:

  1. Для заготівлі відберіть молоді огірки середнього розміру або маленькі, з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням. Огірки вимийте, обріжте кінчики й замочіть в холодній воді на 5-6 годин.
  2. Зелений горошок вимийте, складіть у каструлю, залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і знову промийте.
  3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, і наріжте кожен зубчик на часточки. Корінь хрону очистіть від шкірки, і наріжте тонкими смужками довжиною 3-4 см.
  4. Банки місткістю 3 л — оптимальні для даного виду заготівлі, але якщо у вас маленькі огірочки, можете передбачити закладку і в баночки 500 мл. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
  5. На дно кожної банки покладіть прянощі — корінь хрону, парасольки кропу, зубчики часнику. На прянощі покладіть огірки, насипте горошок. Потім знову шар огірків, і покрийте горошком до верху. Або зробіть довільне укладання огірків, засипаючи порожнечі, що утворилися горошком.
  6. Укладені в банки овочі залийте окропом, накрийте кришками й залиште на 10 хвилин. Злийте воду в порожню каструлю. Цю процедуру зручно виконувати за допомогою пластмасової кришки з отворами, щоб горошок не висипався з банок.
  7. Знову доведіть воду до кипіння, залийте нею овочі на 10 хвилин і злийте в каструлю. На цій воді будете готувати маринад.
  8. Поставте каструлю на вогонь, додайте у воду цукор і сіль, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні до повного розчинення кристалів. Потім додайте оцет і варіть ще 1 хвилину.
  9. Приготованим гарячим маринадом залийте овочі в банках, щільно закупорте їх або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
  10. Горошок зелений і огірки консервовані можна зберігати в коморі без потрапляння прямих сонячних променів при кімнатній температурі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Огірки в гірчичній заливці з хріном

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close