КонсерваціяОгірки

Огірки в гірчичній заливці з хріном

Якщо сезон огірків радує щедрими врожаями, і важливо не тільки використовувати їх в салаті, а й зробити необхідні заготівлі на зиму. Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт огірків в гірчичній заливці з додаванням хрону, які порадують взимку пікантним смаком і чудовими хрусткими властивостями.

У рецепті передбачається використання білого меленого хрону з баночки й пасти гірчиці. Гірчицю пропонується взяти медову, але будь-яка інша гірчиця додасть заготівлі свій відтінок пряного смаку. Заготівлю огірків, нарізаних половинками, найкраще робити в банках місткістю 1 літр. Кількість інгредієнтів розрахована на три таких банки. Консервування проводиться способом стерилізації.

Інгредієнти:

  • Огірки 2 кілограми

Для заливки:

  • Вода 4 склянки (1 літр)
  • Оцет 9% ¾ склянки
  • Цукор ¾ склянки
  • Сіль 2 столові ложки
  • Гірчиця (найкраще медова) 5 столових ложок
  • Хрін (з баночки) 2 столові ложки

У кожну банку на дно:

  • Лавровий лист 1 штука
  • Запашний перець 3-4 зерна
  • Часник 2-3 зубчики
  • Парасолька кропу 1 штука

Приготування:

  1. Банки, призначені для заготівлі огірків, ретельно вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть.
  2. На дно кожної підготовленої банки покладіть лавровий лист, запашний перець, гілочку кропу з парасолькою й очищений від лушпиння часник, нарізаний на часточки (кожен зубчик на 2-3 часточки).
  3. Для заготівлі відберіть маленькі огірочки з невеликим поперечним діаметром, які бажано перед консервуванням замочити в холодній воді на 4-6 годин, а то і на ніч зі зміною води 1-2 рази.
  4. Вимиті огірки розрізати вздовж на половинки й покладіть в підготовлені банки з прянощами на дні.
  5. Приготуйте заливку. У каструлю залийте воду, додайте цукор, сіль, оцет, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і на слабкому вогні варіть до розчинення кристалів солі й цукру. Зніміть з вогню й охолодіть.
  6. Додайте в остиглий маринад гірчицю і хрін, ретельно перемішайте (найкраще віночком). Отриманою заливкою залийте огірки в банках, накрийте кришками, поставте в каструлю з щільною тканиною на дні.
  7. Залийте в каструлю воду на ¾ висоти банок, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і стерилізуйте банки з огірками 10 хвилин з моменту закипання при слабкому кипінні води.
  8. Після закінчення зазначеного часу обережно дістаньте банки з окропу, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
    Огірки після охолодження приберіть на зберігання в затемнену комору з кімнатною температурою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Малосольні огірки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close