КонсерваціяОгірки

Огірки скибочками з цибулею, морквою і перцем чилі

Способів заготівлі огірків відомо чимало. У більшості господинь є на прикметі пара-трійка улюблених рецептів. Якщо у вас ще є кілька вільних банок, не пропустіть можливості, скористайтеся цим вдалим рецептом, щоб заготовити на зиму огірки скибочками з цибулею, морквою і перцем чилі.

Взимку, відкривши баночку дуже смачних огірків на зиму, ви можете використовувати її вміст як закуску, під горілочку або з гарячою картоплею, на бутерброди, як доповнення для піци. А ще з таких огірків можна приготувати смачний розсольник. Для заготівлі підійдуть навіть перерослі велетні або огірки, які не вийшли формою, але не сформували ще дозрілі насіння. Інгредієнти розраховані на 5 банок місткістю 900 мілілітрів.

Інгредієнти:

  • Огірки приблизно 2,5 кілограми
  • Цибуля ріпчаста 500 грамів
  • Сіль 4 столові ложки
  • Перець чилі 3 штуки

Для заливки:

  • Цукор 1 кілограм
  • Оцет 9% 3 склянки
  • Рослинна олія 1 стакан

Спеції на дно банок:

  • Лавровий лист 5 штук
  • Парасольки кропу на гілочках 5 штук
  • Насіння гірчиці 2 і ½ чайної ложки
  • Морква 1 штука (Середній коренеплід)

Приготування:

  1. Огірки вимийте, обріжте кінчики й розріжте кожен огірок уздовж на 4 частини. Якщо четвертинки занадто довгі, то можете розрізати їх навпіл.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонким пір’ям. Складіть огірки й цибулю у велику миску, додайте сіль, перемішайте і залиште на 2 години, щоб овочі пустили сік.
  3. Тим часом підготуйте банки – вимийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом і обсушити.
  4. Огірки й цибулю відіжміть від соку. Перець чилі, очистивши від насіння, наріжте великими шматочками й додайте до огірків з цибулею. Перемішайте.
  5. Моркву очистіть від шкірки, промийте і наріжте кружальцями або половинками кружечок (в залежності від діаметра коренеплоду).
  6. У кожну банку покладіть 1 лавровий лист, 1 гілочку кропу з парасолькою, ½ чайної ложки насіння гірчиці, кілька скибочок моркви. Наповніть банки огірками упереміш з овочевими добавками.
  7. Приготуйте заливку. Всипте в каструлю цукор, додайте оцет і рослину олію. Перемішайте, поставте на вогонь, закип’ятіть, залиште остигати. Холодним розсолом залийте овочі в банках, накрийте кришками.
  8. Встановіть банки в каструлю і стерилізуйте 10 хвилин з моменту закипання води (не забудьте постелити на дно каструлі щільну тканину і налити воду на ¾ висоти банок).
  9. Дістаньте банки з води, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження.
  10. Охолоджені огірки скибочками з цибулею, морквою і перцем чилі перенесіть на зберігання, краще в холодне приміщення – льох, підвал або холодильник.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Огірки мариновані на зиму з хріном і гірчицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close