КонсерваціяОгірки

Огірки по-болгарськи на зиму

Найбільш, мабуть, популярний рецепт. Я розповім вам, як приготувати ніжні «хрустики», передбачивши всі тонкощі. Впевнена, вам сподобається.

Інгредієнти:

  • Огірки 700 грамів
  • Цибуля 3 штуки
  • Часник 1 головка
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Сіль кухонна 2 чайні ложки
  • Оцет 4 столові ложки
  • Цукор 4 чайні ложки
  • Вода 0,5 літра

Приготування:

  1. На ніч відберіть найкращі огірочки (міцні, тверді). Помийте їх добряче під холодною водою і замочіть до ранку в холодній воді. На ранок пастеризуйте банки, кришки прокип’ятіть в гарячій воді. Приступайте до очищування цибулі з часником. Далі подрібніть дані інгредієнти.
  2. Дістаньте заздалегідь підготовлені баночки й на їх дно покладіть готові спеції (цибуля, часник, лавровий лист).
  3. Покладіть в баночки зелені овочі. Хорошенько утрамбуйте їх.
  4. Дістаньте окрему посудину, заповніть її очищеною водою, прокип’ятіть її, а потім залийте в банки.
  5. Закрийте банки кришками, злийте всю рідину в нашу посудину. Повторіть процедуру ще раз.
  6. На третій раз необхідно додати цукор і сіль, а також прокип’ятити й після налити оцет. Ретельно все змішати й залити в баночки.
  7. Далі переверніть заготівлі, укутайте і залиште до повного охолодження. Готово! Можна залишати закуску до зими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мариновані огірки з горобиною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close