КонсерваціяОгірки

Огірки мариновані на зиму з хріном і гірчицею

Я дуже люблю консервовані мариновані огірки. Взимку вони просто випаровуються. З маринованими огірками можна приготувати дуже багато смачних страв, а можна їх їсти просто так. Всі інгредієнти розраховані на 1 літрову банку.

Інгредієнти:

  • Огірки 6 штук
  • Листя хрону 0,3 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Гірчиця 0,3 чайної ложки
  • Корінь хрону 20 грамів
  • Перець духмяний 2 горошини
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Оцтова есенція 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Огірки миємо й обрізаємо краї. Далі беремо літрові банки. На дно кладемо листочок хрону, часник, перець духмяний і чорний горошком. Гірчицю в зернах і обов’язково корінь хрону. Закладаємо огірки.
  2. Потім два рази потрібно буде залити окропом. Тобто один раз, дати 15 хвилин постояти й потім вдруге і так само дати постояти 15 хвилин.
  3. Потім зливаємо воду і наливаємо оцтову есенцію. Накриваємо кришкою.
  4. Готуємо маринад. маринад готується з розрахунку на літр окропу. У киплячу воду кладемо цукор і сіль, мішаємо до повного розчинення і заливаємо маринадом банки по край горлечка. Закручуємо.
  5. Огірки на зиму з гірчицею і хріном готові!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close