Морква по-корейськи на зиму

Морква по-корейськи смачна не тільки в складі різних салатів і страв, а і як окрема закуска. Здавалося б, звичайна маринована морква, але звідки ж у неї стільки прихильників? А для того, щоб приготувати смачний салат з моркви з приправою, потрібно смачний рецепт.
Можна закрити моркву по-корейськи на зиму в банках, щоб приготувати її один раз і насолоджуватися в будь-який момент. Вся сім’я буде рада такій консервації, адже моркву по-корейськи люблять не тільки дорослі, а й діти. І ми як раз пропонуємо такий рецепт з фото моркви по-корейськи зі стерилізацією, завдяки якому її можна закрити й зберігати всю зиму. Найважчий етап приготування цього салату полягає в тому, щоб натерти моркву на спеціальній тертці, після чого залишається всього кілька кроків – додавання спецій і стерилізація. Приготувавши одного разу моркву по-корейськи, ви відмовитеся від магазинної назавжди. Ще одна її перевага – ви можете самостійно регулювати її смак, контролюючи кількість спецій, солі та оцту.
Інгредієнти:
- Вода 50 мілілітрів
- Коріандр мелений 1 столова ложка
- Олія соняшникова рафінована 50 мілілітрів
- Морква 1500 грамів
- Перець чорний мелений 0.5 чайної ложки
- Цукор 100 грамів
- Сіль 1 столова ложка
- Оцет столовий 50 мілілітрів
- Часник 1 головка
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться морква, цукор, сіль, столовий оцет, мелений коріандр, чорний мелений перець, соняшникова олія, вода, часник.
- Морква (1500 грамів) вимити, почистити й натерти на спеціальній тертці для овочів по-корейськи.
1 головку часнику очистити й дуже дрібно нарізати або пропустити через прес. З’єднати моркву і часник. Додати сіль (1 столову ложку), Цукор (100 грамів), оцет (50 мілілітрів), соняшникова олія (50 мілілітрів), коріандр (1 столову ложку), чорний мелений перець (0,5 чайної ложки). Добре перемішати й залишити на ніч у холодильнику. - Вранці розкласти щільно по стерилізованих банках разом з соком. Якщо ви бачите, що соку утворилося занадто мало, можете додати кілька ложок води.
- Стерилізувати в киплячій воді баночки 0,5 літра 10 хвилин. Вийняти з води й відразу закатати.
Смачного!