Домашні консервиКонсервація

Маринований товстолоб

Навіть якщо ви не дуже любите річкову рибу, в маринаді сприймете її як вишуканий делікатес. Пропонуємо вашій увазі рецепт маринованого товстолобика для щоденного домашнього вжитку та як закуску на святковий стіл.

Маринування – найбезпечніший спосіб заготівлі риби. Добре промариновані шматочки товстолобика стають майже білими, зі шкіркою, яка легко відділяється від м’якоті. Кістки ж не повинні відчуватися зовсім. Смак риби – пряний і ароматний, має приємну лимонну кислинку. Маринуйте і насолоджуйтеся.

Інгредієнти:

  • Філе товстолоба 1,5 кілограми
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Морква 1-2 штуки
  • Сіль (кам’яна) ¼ склянки
  • Вода 1,2 літра
  • Цукор 1 столова ложка
  • Оцет 9% 100 мілілітрів
  • Олія рослинна ½ склянки
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Коріандр мелений щіпка
  • Гвоздика 2 бутони
  • Перець чорний 5-6 зерен
  • Перець духмяний 3-4 зерна
  • Насіння кропу щіпка
  • Лимон ½ штуки

Приготування:

  1. Почистьте, випатрайте і промийте рибу. Потім обсушіть, зніміть зі стінок черевця чорну плівку. Відокремте голову, плавники й хвіст.
  2. Ці цінні частини тушки знадобляться вам надалі для юшки або холодцю. Але перед заморожуванням не забудьте видалити з голови зябра.
  3. Наріжте тушку товстолобика на шматочки. Майте на увазі, що чим більше шматочки, тим більше часу їм знадобитися, щоб промаринуватися.
  4. Моркву очистіть від шкірки, вимийте і натріть на тертці для корейської моркви або на звичайній крупній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
  5. Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю воду, всипте в неї цукор, сіль, додайте лавровий лист, насіння кропу й інші спеції.
  6. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і варіть 3 хвилини. Зніміть з вогню і залиште остигати.
  7. У каструлю або глибоку миску (не алюмінієву) викладіть шарами рибу й овочі. У остиглий маринад влийте оцет. При бажанні спробуйте його і підкорегуйте смак. Залийте маринадом рибу з овочами.
    Накрийте посуд кришкою або тарілкою з меншим діаметром, встановіть зверху вантаж і поставте цю конструкцію в холодильник на три доби.
  8. За цей час шматочки риби повністю промаринуються, м’якуш їх побіліє і стане ніжною. Обережно злийте маринад.
  9. Тепер рибу з овочами слід перекласти в скляні банки (одну літрову або дві по 500 мілілітрів). Щільно укладайте мариновану рибу та овочі в скляну тару упереміш зі шматочками лимона.
  10. Залийте вміст банок рослинною олією, закрийте кришкою, струсіть, щоб олія проникла між шматочками риби й рівномірно покрила її. Поставте мариновану рибу в олії знову в холодильник.
  11. Через добу маринований товстолобик готовий до вживання. На відміну від морської, процес маринування річкової риби більш тривалий, але заради безпеки поспішайте їсти рибу на наступний день після заливки маринаду. Дотримуйтеся технології рецепта повністю, щоб отримати якісну і смачну закуску.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясо в бані на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close