Домашні консервиКонсервація

Маринований оселедець з цибулею в лляній олії

Лляна олія відмінно поєднується з оселедцем. І хоч використовувати її – задоволення не з дешевих, іноді можна приготувати до свята оселедець в вишуканому маринаді. Пропонуємо вашій увазі рецепт оселедця, маринованого з цибулею в лляній олії.

Для маринаду використовуйте лляну олію холодного віджиму, яка не потребує термічної обробки. Оселедець для заготівлі візьміть злегка підсолений, оскільки занадто солона риба може перебити смак лляної олії. Якщо ж вам попався дуже солоний оселедець, вимочіть його у воді протягом доби, двічі міняючи воду.

Оселедець в лляній олії годиться як для домашньої трапези з картоплею і скибкою хліба, так і в якості вишуканої закуски на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Оселедець слабосолоний 500 грамів
  • Олія лляна холодного віджиму 300 мілілітрів
  • Вода 50 мілілітрів
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста 200 грамів
  • Лавровий лист 5 штук
  • Чорний перець горошок (або суміш чорний, білий, червоний) ½ чайної ложки
  • Ягоди ялівцю сушені 2 чайні ложки
  • Гвоздика 5 бутончиків
  • Сіль 1 столова ложка (якщо оселедець не солоний)
  • Цукор 2 столові ложки (опційно)

Приготування:

  1. Для заготівлі краще взяти слабосолений оселедець. Зовсім не солону рибу потрібно буде підсолити, занадто солону – вимочити в холодній воді (від декількох годин до доби). Підготовлене філе оселедця наріжте шматочками.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями або пір’ям, як кому подобається. Складіть цибулю в миску, посипте 1 чайною ложкою солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб цибуля пом’якшала. Потім промийте окропом і акуратно відіжміть рідину.
  3. У банку відповідного розміру (місткістю 1 літр або дві по 500 мілілітрів) покладіть шматочки оселедця, перекладаючи підготовленою цибулею й укладаючи упереміш лавровий лист, горошини перцю, ялівець і гвоздику.
  4. У невеликій місткості закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор (якщо необхідно), чорний мелений перець і потримайте на слабкому вогні близько 3 хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути. Потім влийте лляну олію і перемішайте.
  5. Отриманим маринадом залийте рибу в банку (банках). Потрібно щоб рідина повністю покрила рибу. Закрийте банки кришками й поставте в холодильник. Через 3-4 дні оселедець буде готовий до вживання.
  6. Для трапези викладіть шматочки риби й цибулю на тарілку, зверху збризніть свіжою лляною олією (не з банки) і споживайте смачну закуску зі свіжим хлібом, салатом або гарячою відвареною картоплею.

На замітку

Коли оселедець закінчиться, в останньому маринаді можна приготувати нову порцію оселедця.

Як варіант, можна приготувати маринад з 100 мілілітрів води й 1 склянки (250 мілілітрів) лляної олії, але пам’ятайте, чим більше олії в маринаді, тим смачніше оселедець.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашня тушонка в мультиварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close