КонсерваціяПомідори

Мариновані помідори з солодким перцем і хріном

Овочеві заготівлі мають велике значення в формуванні смачного і здорового зимового домашнього меню, тому в осінню пору городніх врожаїв бажано наповнити полиці комори всякими ласощами. Пропонуємо вашій увазі відмінний рецепт маринованих помідорів з солодким перцем і хроном.

Передбачається маринувати помідори в банках місткістю 1 літр, які є оптимальними для такого виду заготівлі. Банки з помідорами, заготовлені даним способом добре зберігаються при кімнатній температурі без льоху. Не полінуйтеся заготовити кілька банок маринованих помідорів із солодким перцем і хроном.

Інгредієнти на 3 банки місткістю 1 літр:

  • Помідори стиглі щільні 2 кг
  • Солодкий перець 2-3 штуки
  • Часник 3 зубчики
  • Зелень петрушки кілька гілочок
  • Листя хрону 2-3 штуки
  • Корінь хрону шматочок
  • Перець чорний в зернах 15 штук
  • Лавровий лист 3 штуки

Для маринаду:

  • Вода 1,5 літри
  • Сіль 2 столові ложки без гірки
  • Цукор 4 столові ложки
  • Оцет 9% 2 столові ложки

Приготування:

  1. Підготуйте банки. Вимийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятити й обсушити.
  2. Часник очистьте від лушпиння і наріжте часточками. Солодкий перець, видаливши насіння і плодоніжки, наріжте смужками. Зелень петрушки й листя хріну вимийте. Велике листя хрону наріжте на фрагменти.
  3. Корінь хрону, знявши шкірку, наріжте тонкою стружкою. Помідори вимийте, видаліть плодоніжки. Наколіть зубочисткою в декількох місцях біля плодоніжки. За бажанням чашолистки можете залишити на плодах.
  4. На дно кожної банки покладіть листя і корінь хрону, зубчики часнику і зерна чорного перцю, розподіляючи порівну в кожну банку.
  5. Заповніть банки по плічка підготовленими помідорами впереміш зі смужками перцю, уклавши посередині по лавровому листу і по 1-2 гілочки зелені.
  6. Закип’ятіть воду і залийте нею помідори в банках. Накрийте кришками й залиште на 10 хвилин. Злийте воду в каструлю, закип’ятіть і повторіть процедуру з заливкою, настоюванням і зливом ще раз.
  7. У вдруге злиту воду в каструлі додайте цукор і сіль, доведіть до кипіння і варіть 1-2 хвилини до розчинення кристалів. Потім додайте оцет і зніміть маринад з вогню.
  8. Гарячим маринадом залийте помідори в банках, щільно закрийте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження.
  9. Мариновані помідори з солодким перцем і хріном відмінно зберігаються при кімнатній температурі в темній коморі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Томатний соус на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close