КонсерваціяПомідори

Мариновані помідори з аличею

Виявляється, асорті на зиму може бути не обов’язково тільки овочевим або тільки фруктовим. Овочі з фруктами відмінно поєднуються в банках, доповнюючи один одного. Помідори, мариновані з аличею – відмінний приклад такого асорті.

Такі помідори виходять дуже смачними, з легкою фруктовою кислинкою і сливовим ароматом. В заготівлю можна не додавати оцет, оскільки передбачається, що як інгредієнт взята кисла дика алича, яка сама є природним консервантом. Якщо ж у вас солодкий сорт аличі, доведеться в маринад додати оцет.

Інгредієнти:

  • Помідори дрібні (вершки або черрі) 1 кілограм
  • Алича 30 штук
  • Часник 1 головка
  • Парасольки кропу 2 штуки
  • Перець гострий 1 невеликий стручок (за бажанням)
  • Листочки базиліка (свіжого) 4-6 штук
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Перець духмяний 4 горошини
  • Оцет яблучний (якщо необхідно) 2 чайні ложки
  • Вода

Приготування:

  1. На дно двох чистих літрових банок покладіть по парасольці кропу, очищений і нарізаний часточками часник, по половині стручка гострого перцю.
  2. Заповніть банки помідорами вперемішку з аличею. Зверху покладіть по 2-3 листочки базиліка.
  3. Залийте помідори з аличею в банках окропом, прикрийте кришками й залиште на 15-20 хвилин.
  4. Потім злийте воду з банок в каструлю за допомогою пластмасової кришки з отворами. Додайте сіль, цукор, горошини перцю і доведіть маринад на вогні до кипіння.
  5. У кожну банку влийте по 1 чайній ложці яблучного оцту. При використанні дикої кислої аличі в оцті нема потреби.
  6. Залийте асорті в банках маринадом, що закипів й щільно закупорте банки. Переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кетчуп на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (4 оцінок, середнє: 4,50 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close