ГрибиКонсервація

Мариновані опеньки на зиму

Як ви знаєте, будь-який смак страви посилюють різноманітні добавки, а саме прянощі. Для грибів в ролі спецій можуть виступати наступні інгредієнти: чорний перець горошком, імбир, естрагон, кардамон, кориця і бадьян, паприка і гірчиця, барбарис і журавлина, часник і соняшникова олія. Всі ці спеції ви можете сміливо додавати в будь-який рецепт і в результаті отримаєте унікальний смак.

Інгредієнти:

  • Опеньки 1 кілограм
  • Вода 1 літр
  • Цукор 2 столові ложки
  • Оцет 9% 6 столових ложок
  • Сіль 2 столові ложки
  • Кріп пару суцвіть
  • Чорний перець горошком 8 штук
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Гвоздика 5 бутонів
  • Соняшникова олія 1 столова ложка (на банку).

Приготування:

  1. В першу чергу потрібно правильно підготувати гриби. Очистіть їх від гілочок і бруду, відріжте нижню частину ніжки, а потім ретельно промийте у великій кількості холодної води.
  2. Тепер сировину перекладіть у велику каструлю з водою. Поставте на помірний вогонь і доведіть вміст до кипіння. Коли буде з’являтися піна, то обов’язково знімайте її. Варіть гриби до того моменту, поки вони не опустяться на дно. Потім вимкніть вогонь і злийте воду, використовуючи друшляк.
  3. Нехай опеньки трохи охолонуть, а ви в цей час приготуйте маринад. У невелику каструлю налийте чисту воду і додайте сіль, цукор, всі спеції крім оцту. Коли вода закипить, а сипучі прянощі розчиняться, влийте оцет і обережно перекладіть відварені гриби в киплячий маринад. Продовжуйте варити нашу суміш протягом 7-10 хвилин.
  4. По закінченню часу розкладіть грибочки в підготовлені стерилізовані банки й додайте одну столову ложку соняшникової олії. А потім залийте їх гарячим маринадом до самого верху.
  5. Після закатайте баночки, укутайте їх ковдрою й остудіть. Зберігайте в прохолодному і темному місці.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close