Мариновані огірки з морквою

Способів заготовити смачні огірки на зиму відомо чимало. Але домашні господині винаходять все нові цікаві варіанти. Пропонуємо простий доступний рецепт заготівлі маринованих огірків з морквою, які мають відмінний смак і барвистий зовнішній вигляд і здатні прикрасити святковий стіл.
Кількість продуктів, вказана в рецептурі, подано з розрахунком на одну банку місткістю 500 мілілітрів. Тому, якщо ви вирішите заготовлювати більшу кількість банок, кількісні показники слід помножити на їх число. Банки, призначені для заготівлі, стерилізують будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть.
Інгредієнти на банку 500 мілілітрів:
- Огірки свіжі молоді 2-3 штуки
- Морква 1 штука
- Часник 2 зубчики
- Кріп 1 парасолька
- Перець гіркий червоний 2 колечка від стручка
- Перець чорний в зернах 3 штуки
Для маринаду:
- Сіль 1 чайна ложка
- Цукор 2 чайні ложки
- Оцет 9% 1 столова ложка
- Вода 200 мілілітрів
Приготування:
- Підготуйте зазначені в списку інгредієнти. Огірки для заготівлі краще взяти молоденькі, з ніжною зеленою шкіркою і несформованими насінням. Шматочки стручка гіркого перцю (кілька кілець) можна взяти з насінням або без них, в залежності від більшої або меншої гостроти заготівлі, яку бажаєте мати.
- Огірки й моркву ретельно промийте. Моркву очистіть від шкірки й наріжте кружальцями. Огірки наріжте кружальцями, не очищаючи від шкірки. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Для нарізування моркви та огірків можна використовувати фігурний ніж.
- На дно попередньо стерилізованої банки місткістю 500 мілілітрів покладіть парасольку кропу, очищені зубчики часнику, кільця гіркого перцю і чорний перець в зернах. Якщо зубчики часнику занадто великі, допустимо розрізати їх на кілька часточок.
- Заповніть банку упереміш огірковими й морквяним кружками до самого горлечка.
- Приготуйте маринад – закип’ятіть 200 мілілітрів води, розчиніть в ній сіль і цукор, доведіть до кипіння і влийте оцет. Залийте підготовленим маринадом вміст банки до верху, накрийте банку кришкою і стерилізуйте в каструлі з гарячою водою 10 хвилин з моменту закипання. Не забудьте перед стерилізацією на дно каструлі простелити щільну тканину, щоб банка не лопнула.
- Дістаньте банку з каструлі й щільно закупорте ключем.
- Закриту банку з овочевим маринадом переверніть догори дном і залиште до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темне прохолодне місце. Заготівлю маринованих огірків з морквою можна використовувати взимку як самостійну закуску або на додаток м’ясних страв, гарнірів або просто з картоплею.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі огірки з гірчицею на зиму