КонсерваціяОгірки

Мариновані огірки з кабачками

Таке нагадування про літо обов’язково має бути серед заготівель, адже у вас під рукою завжди буде асорті з маринованих овочів. Огірки, кабачки, цвітна капуста, солодкий перець, морква і цибуля виходять приємного кисло-солодкого смаку, досить хрусткими й дуже апетитними. Такі овочі ідеально прикрасять святковий стіл або урізноманітнюють повсякденний.

Інгредієнти:

  • Огірки 500 грамів
  • Кабачок 200 грамів
  • Капуста цвітна 150 грамів
  • Перець солодкий 150 грамів
  • Морква 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Часник 3 зубчики
  • Петрушка свіжа 6 гілочок
  • Кріп свіжий 6 гілочок
  • Перець чорний горошком 9 штук
  • Перець запашний горошок 5 штук
  • Гвоздика (бутони) 3 штуки
  • Гірчиця (насіння) 1 столова ложка
  • Оцет столовий 9% 60 мілілітрів
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2,5 столові ложки
  • Вода 1,3-1,5 літри

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти за списком. Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на 3 банки об’ємом по 700 мл.
  2. Моркву очистити, всі овочі й зелень вимити й обсушити. У кабачка й огірків зрізати хвостики.
  3. Банки й кришки ретельно вимити з харчовою содою, потім промити теплою водою.
  4. Каструлю наповнити водою, поставити на максимальний вогонь і довести до кипіння. У киплячу воду опустити кришки, на каструлю встановити решітку або спеціальне пристосування для стерилізації. Зверху помістити банки шийкою вниз. Стерилізувати паром приблизно 15 хвилин, до появи всередині банок великих крапель води.
  5. Потім акуратно переставити банки дном вгору на чистий рушник, а також взяти кришки й помістити на рушник.
  6. Кабачок і моркву нарізати середньої товщини кружечками (можна за допомогою фігурного ножа, вийде красиво).
  7. Солодкий перець очистити від насіння і внутрішніх перегородок. Нарізати перець великими шматочками.
  8. Ріпчасту цибулю очистити й розрізати на 4 частини.
  9. Цвітну капусту розібрати на суцвіття.
  10. Огірки крупно розрізати впоперек (на 3-4 частини).
  11. На дно стерильних банок викласти по 2 гілочки петрушки, по 1 гілочці кропу, по зубчику часнику. Додати в кожну банку по щіпці насіння гірчиці, по 3 горошини чорного перцю, по горошині запашного перцю і по 1 бутону гвоздики. Наповнити баночки овочами (рівномірно розподіливши їх). Зверху викласти по гілочці кропу.
  12. Закип’ятити 1,5 л води будь-яким зручним способом. Залити окріп в банки, щоб вода повністю покривала овочі. Прикрити банки стерильними кришками й залишити на 20 хвилин.
  13. Через деякий час воду злити в каструлю, довести до кипіння. Знову залити вміст банок окропом. Прикрити кришками й залишити на 20 хвилин.
  14. Хвилин через 15 можна готувати маринад. У каструлі довести до кипіння 1,3-1,5 л чистої води, додати сіль і цукор, насіння гірчиці, що залишилися. Можна додати ще 2 горошини запашного перцю. Проварити маринад 2 хвилини.
  15. Воду з банок з овочами злити в раковину.
  16. Гарячим маринадом наповнити банки наполовину. Влити в кожну банку по 20 мл оцту, а після долити маринад, щоб він повністю покрив овочі.
  17. Відразу закатати банки, перевірити герметичність.
  18. Баночки помістити дном вгору, укутати теплою тканиною, залишити до повного охолодження.
  19. Через деякий час заготівлю відправити в прохолодне місце на зберігання.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Огірки з червоною смородиною і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close