КонсерваціяОгірки

Мариновані огірки з горобиною

Пропонуємо вашій увазі дуже цікавий рецепт маринованих огірків з горобиною, які можуть стати для вас відмінною ексклюзивною заготівлею для домашнього вжитку і незвичайного частування.

Плоди огірків і горобини дозрівають в різні сезони. Тому, або огірки слід підбирати більш пізніх сортів, або горобину заморозити для майбутнього маринування. Огірки в такій заготівлі набувають оригінальну терпку гіркуватість, а горобина стане в пригоді для прикраси блюд або оригінального доповнення до салатів та інших страв.

Інгредієнти:

  • Невеликі молоденькі огірки
  • Стигла червона горобина
  • Цибуля ріпчаста
  • Насіння гірчиці

Для оцтової заливки на 1 літр води:

  • Вода 4 склянки (1 літр)
  • Оцет 9% 1 стакан
  • Сіль 1 столова ложка з гіркою
  • Цукор 5 столових ложок з гіркою
  • Перець духмяний 6-8 зерен
  • Лавровий лист 3 столові ложки

Приготування:

  1. Огірки вимийте під проточною водою, обріжте загрубілі кінчики. У ніжних огірочків кінчики можете не видаляти. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте великими скибочками.
  2. Горобину очистіть від гілочок і сміття, вимийте ягоди й бланшуйте протягом декількох хвилин.
  3. Для заготівлі кращими будуть банки місткістю 700-800 мілілітрів. Вимийте банки й стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть.
  4. На дно кожної банки насипте жменьку горобини, на неї встановіть вертикально огірочки, щільно один до одного. На огірки покладіть скибочку цибулі й до самого верху заповніть горобиною. Насипте зверху 1 чайну ложку насіння гірчиці.
  5. Приготуйте оцтову заливку. Для цього налийте воду в каструлю, додайте оцет, сіль, цукор, лавровий лист і запашний перець. Доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні кілька хвилин до повного розчинення кристалів солі й цукру.
  6. Гарячою заливкою наповніть банки, щоб вони повністю покрили овочі та ягоди. Накрийте банки кришками й стерилізуйте протягом 7-8 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Не забудьте перед установкою банок простелити на дно каструлі щільну тканину і налити холодної води на 2/3 висоти банок.
  7. Дістаньте банки з каструлі, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження.
  8. Мариновані огірки з горобиною зберігайте в затемненому місці, можна при кімнатній температурі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Салат з огірків з часником на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 2,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close