КонсерваціяОгірки

Мариновані огірки по-болгарськи

Знамениті «болгарські огірочки», для когось це приємні спогади дитинства, для когось тривожні спогади часів глобального дефіциту. Варто було тільки з’явитися баночкам з огірочками на прилавках магазинів, вони розкуповувалися в мить. Солодко-кислий, пряний смак маринаду підкорив радянських господинь.

Сьогодні даний рецепт широко відомий і не перестає мати попит. Рецепт і технологія приготування досить прості, використовується все той же метод «триразової заливки». Для пікантного, пряного смаку огірків, в баночки додаються цибуля, морква, насіння гірчиці (за бажанням).

Інгредієнти:

  • Вода 3 літри
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Огірки 3 кілограми
  • Перець духмяний 15 штук
  • Цукор 8 столових ложок
  • Крупна сіль 4 столові ложки
  • Кріп 3 парасольки
  • Оцтова есенція 3 столові ложки

Приготування:

  1. Для приготування маринованих огірочків підготувати огірки, цибулю, моркву, парасольки кропу, лавровий лист, перець горошком, сіль, цукор, оцет 70%.
  2. Огірки (3 кг) попередньо замочити в холодній воді, добре помити, можна обрізати кінчики. 1 цибулину й 1 моркву очистити й порізати кільцями. Сполоснути й обсушити 3 парасольки кропу. Баночки з кришками попередньо простерилізувати. На дно кожної баночки покласти по 1 парасольці кропу, 1 лавровий лист, перець горошком (по 5 штук на 1,5 літрову банку), кілька кілець цибулі й моркви.
  3. Щільно укласти в банку огірки.
  4. Дворазово залити банки з огірками звичайним окропом і залишити до повного охолодження. Воду злити. На третій раз підготувати маринад, закип’ятивши 3 літри води з сіллю (4 столові ложки) і цукром (8 столових ложок), В кінці додати оцет 70% (3 столові ложки) і відключити плиту. Розлити маринад по банках. Закатати кришками. Банки перевернути й накрити ковдрою до повного охолодження.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мариновані огірочки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close