Мариновані огірки по-болгарськи

Знамениті «болгарські огірочки», для когось це приємні спогади дитинства, для когось тривожні спогади часів глобального дефіциту. Варто було тільки з’явитися баночкам з огірочками на прилавках магазинів, вони розкуповувалися в мить. Солодко-кислий, пряний смак маринаду підкорив радянських господинь.
Сьогодні даний рецепт широко відомий і не перестає мати попит. Рецепт і технологія приготування досить прості, використовується все той же метод «триразової заливки». Для пікантного, пряного смаку огірків, в баночки додаються цибуля, морква, насіння гірчиці (за бажанням).
Інгредієнти:
- Вода 3 літри
- Лавровий лист 3 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Огірки 3 кілограми
- Перець духмяний 15 штук
- Цукор 8 столових ложок
- Крупна сіль 4 столові ложки
- Кріп 3 парасольки
- Оцтова есенція 3 столові ложки
Приготування:
- Для приготування маринованих огірочків підготувати огірки, цибулю, моркву, парасольки кропу, лавровий лист, перець горошком, сіль, цукор, оцет 70%.
- Огірки (3 кг) попередньо замочити в холодній воді, добре помити, можна обрізати кінчики. 1 цибулину й 1 моркву очистити й порізати кільцями. Сполоснути й обсушити 3 парасольки кропу. Баночки з кришками попередньо простерилізувати. На дно кожної баночки покласти по 1 парасольці кропу, 1 лавровий лист, перець горошком (по 5 штук на 1,5 літрову банку), кілька кілець цибулі й моркви.
- Щільно укласти в банку огірки.
- Дворазово залити банки з огірками звичайним окропом і залишити до повного охолодження. Воду злити. На третій раз підготувати маринад, закип’ятивши 3 літри води з сіллю (4 столові ложки) і цукром (8 столових ложок), В кінці додати оцет 70% (3 столові ложки) і відключити плиту. Розлити маринад по банках. Закатати кришками. Банки перевернути й накрити ковдрою до повного охолодження.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Мариновані огірочки