З фруктівКонсервація

Мариновані кавунові кірки

Маринувати кавунові кірки додумається не кожен. Ми знаємо, що з кавунових кірок виходить відмінне варення, мармелад і цукати. А тут такий незвичайний поворот – мариновані кавунові кірки.

Звичайно, було дуже цікаво спробувати. Ну, що сказати: вийшло просто відмінно. Мариновані кавунові кірки дуже схожі на мариновані огірки, але вони виходять навіть смачніше. І це з кірок, які ми б і так викинули!

Мариновані кавунові кірки можна подавати як самостійну закуску або додавати в салати, вінегрет, розсольник замість огірків.

Інгредієнти:

  • Кавунові кірки 1 кілограм
  • Вода 1 літр
  • Гірчиця в насінні 1 чайна ложка
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Перець чорний горошком 6 штук
  • Цукор 2.5 столові ложки
  • Сіль 2 столові ложки
  • Оцет столовий 100 мілілітрів
  • Часник 2 зубчики

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобляться кавунові кірки, вода, цукор, сіль, столовий оцет, часник, лавровий лист, чорний перець горошком, зерна гірчиці.
  2. Кавунові кірки очистити від зеленої шкірки й нарізати тонкими брусочками.
  3. Помістити кірки (1 кг) в каструлю з водою і відварити до м’якості (приблизно 15 хвилин). Відвар злити.
  4. Для маринаду з’єднати 1 літр води, сіль (2 столові ложки), цукор (2,5 столові ложки), зерна гірчиці (1 чайна ложка), чорний перець горошком (6 штук), лавровий лист (2 штуки), оцет (100 мілілітрів), очищений і нарізаний часник (2 зубці). Довести суміш до кипіння.
  5. Викласти в маринад підготовлені кірки.
  6. Варити їх до прозорості (приблизно 7 хвилин). Охолодити. Розкласти по банках і залити маринадом. Надіслати в холодильник і використовувати в міру потреби.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close