ГрибиКонсервація

Мариновані гливи на зиму

Мариновані гливи на зиму можна приготувати швидко з найдоступніших і недорогих інгредієнтів. За даним рецептом гриби виходять дуже соковитими, смачними й відмінно зберігаються в коморі всю зиму і ніколи кришки на банках не здуваються.

Дані гриби я завжди закатую в банки, де кришки потрібно просто щільно закрутити. Якщо ж ви звикли використовувати звичайні банки й кришки, тоді ретельно закупорюйте їх.

Інгредієнти:

  • Гливи 600 грамів
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Перець горошком 4 штуки
  • Сіль 2 столові ложки
  • Цукор 2 столові ложки
  • Вода 500 мілілітрів
  • Оцет 9% 30 мілілітрів

Приготування:

  1. Гливи вимийте, наріжте їх середніми шматочками.
  2. Викладіть нарізані гриби в каструлю, залийте їх водою. Надішліть каструлю на вогонь. Коли вода закипить, зменште вогонь, якщо з’явиться піна, тоді зберіть її ложкою. Варіть гриби 10 хвилин.
  3. Потім злийте воду з грибів.
  4. У ківш влийте 500 мілілітрів води, додайте сіль, цукор, викладіть перець горошком і лавровий лист. Кількість спецій можете сміливо збільшити. Доведіть маринад до кипіння.
  5. Потім влийте в готовий маринад оцет, перемішайте.
  6. Викладіть в готовий маринад гриби. Варіть їх 5 хвилин, після того, як маринад знову закипить. Вогонь зробіть мінімальним.
  7. Викладіть гриби в заздалегідь стерилізовані банки. Закрутіть або закатайте банку кришкою.
  8. Готові грибочки виходять смачні й ароматні!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close