Малосольні огірки

Це класичний і перевірений часом рецепт приготування малосольних огірків, які завжди користуються величезною популярністю на будь-якому столі, використовуються як просто для закуски, так і в приготуванні різних страв.
Інгредієнти:
- Огірки 4 кілограми
- Кріп 6 штук
- Листя хрону 6 штук
- Перець чорний 1 чайна ложка
- Лавровий лист за смаком
- Часник 6 зубчиків
- Сіль 3 склянки
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Огірки гарненько промийте і замочіть в холодній воді на 2 години, так вони вийдуть більш хрусткими. Також промийте всю зелень – парасольки кропу, листя хрону. Я раджу використовувати також листя смородини, з ними огірки вийдуть ще смачнішими.
- Гарненько промийте бутель об’ємом 3 літри. Всередину покладіть третю частину всієї підготовленої зелені (в списку інгредієнтів вказана кількість на 3 літри).
- Потім якомога щільніше вкладіть огірки до самого верху. Всипте 1 стакан (об’ємом 100 мілілітрів) солі. Залийте все холодною водою. Зверху можна покласти ще парасольку кропу.
- Накрийте бутель капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Зверніть увагу, при бродінні буде виділятися рідина, тому бутлю раджу поставити в глибокі тарілки або на пластиковий піднос.
- Через 3 дні малосольні огірки будуть готові і їх уже можна буде їсти. Але якщо ви хочете залишити їх на зиму, то просто злийте весь розсіл і перекип’ятіть, додавши приблизно 200 мілілітрів води. Залийте киплячим розсолом огірки й закатайте банку металевою кришкою. Після повного охолодження відправте в комору або льох.
Смачного!