КонсерваціяОгірки

Малосольні огірки

Це класичний і перевірений часом рецепт приготування малосольних огірків, які завжди користуються величезною популярністю на будь-якому столі, використовуються як просто для закуски, так і в приготуванні різних страв.

Інгредієнти:

  • Огірки 4 кілограми
  • Кріп 6 штук
  • Листя хрону 6 штук
  • Перець чорний 1 чайна ложка
  • Лавровий лист за смаком
  • Часник 6 зубчиків
  • Сіль 3 склянки

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Огірки гарненько промийте і замочіть в холодній воді на 2 години, так вони вийдуть більш хрусткими. Також промийте всю зелень – парасольки кропу, листя хрону. Я раджу використовувати також листя смородини, з ними огірки вийдуть ще смачнішими.
  2. Гарненько промийте бутель об’ємом 3 літри. Всередину покладіть третю частину всієї підготовленої зелені (в списку інгредієнтів вказана кількість на 3 літри).
  3. Потім якомога щільніше вкладіть огірки до самого верху. Всипте 1 стакан (об’ємом 100 мілілітрів) солі. Залийте все холодною водою. Зверху можна покласти ще парасольку кропу.
  4. Накрийте бутель капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 3 дні. Зверніть увагу, при бродінні буде виділятися рідина, тому бутлю раджу поставити в глибокі тарілки або на пластиковий піднос.
  5. Через 3 дні малосольні огірки будуть готові і їх уже можна буде їсти. Але якщо ви хочете залишити їх на зиму, то просто злийте весь розсіл і перекип’ятіть, додавши приблизно 200 мілілітрів води. Залийте киплячим розсолом огірки й закатайте банку металевою кришкою. Після повного охолодження відправте в комору або льох.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close