Домашні консервиКонсервація

М’ясо в бані на зиму

Пропонуємо вашій увазі відмінний рецепт приготування домашнього м’яса в банках, яке поповнить ваші запаси продуктів, внісши різноманітність в домашнє меню. Таке апетитне м’ясо можна використовувати для приготування різних страв, а також в якості перекусу до гарячої картопельки або на бутерброди.

Домашнє м’ясо набагато смачніше і здоровіше, ніж тушонка, придбана в магазині, оскільки не містить консервантів і шкідливих добавок. Щоб порцію м’яса зручно було використовувати для сніданку, укладайте його в маленькі баночки місткістю 200 грамів, або в інший порційний посуд на ваш розсуд.

Кількість: 5-6 баночок по 200 мілілітрів

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка 500 грамів
  • Ошийок або сира шинка 500 грамів
  • Бекон (тонкий, сирий, копчений або звичайний) 500 грамів
  • Часник 4 зубчики
  • Майоран (приправа) 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Сіль 2 чайні ложки
  • Вода ¾ склянки

Приготування:

  1. Пропустіть м’ясо і бекон через м’ясорубку, складіть у велику миску. Додайте спеції, сіль, пропущений через прес часник, воду. Перемішайте руками й ретельно розітріть протягом декількох хвилин.
  2. Помістіть миску з підготовленою м’ясною сумішшю в холодильник на кілька годин. А ще краще – і на цілу ніч.
  3. Добре охолодженим м’ясом наповніть сухі чисті баночки на ¾ висоти. Підготуйте каструлю для стерилізації: постеліть на дно щільну тканину, поставте туди баночки з м’ясом і залийте водою на ¾ висоти банок.
  4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду в ній до кипіння, зменште вогонь до слабкого кипіння і стерилізуйте 1 годину. Потім щільно закупорте баночки або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження. Такої стерилізації досить буде для зберігання м’яса протягом 1 місяця.
  5. Для збереження тушонки протягом 2 місяців, через 24 години піддайте тушонку додатковій стерилізації протягом 40 хвилин.
  6. Третя стерилізація на третій день протягом 30 хвилин дозволить зберігати баночки з м’ясом протягом 6 місяців при кімнатній температурі.
  7. Готове домашнє м’ясо в банках приберіть на зберігання в затемнену комору з кімнатною температурою і використовуйте при необхідності протягом зазначеного терміну зберігання.

На замітку

Якщо вам подобається м’ясо в желе, додайте в м’ясну суміш перед заповненням в баночки 1-1,5 склянки гарячої, злегка підсоленої води, змішаної з 1,5 чайної ложки желатину.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close