Варення й джемиКонсервація

Липове варення

Липа – відмінна лікарська рослина. Квіти липи мають заспокійливу і протизапальну дію. Липа покращує постачання крові киснем. Можна засушити липу на зиму, а з липового цвіту можна приготувати надзвичайно смачне й ароматне варення.

По-іншому таку заготівлю ще називають «липовий мед». Приготувати липове варення можна дуже швидко і просто, використавши у своїй роботі желювальний цукор або желфікс, до складу якого входить яблучний або цитрусовий пектин. Варення виходить ароматним і дуже красивим.

Інгредієнти:

  • Вода 250 мілілітрів
  • Желфікс 25 грамів
  • Липа суха 50 грамів
  • Цукор 250 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобляться квіти липи, вода, цукор, желфікс.
  2. 250 мл води з’єднати з квітами липи (50 грамів). Довести до кипіння і варити 3 хвилини.
  3. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Зцідити відвар.
  4. 250 грамів цукру перемішати з желфіксом (25 грамів) і з’єднати з відваром. Довести до кипіння і варити 3 хвилини.
  5. Гаряче варення розфасувати в стерилізовані банки й відразу ж закатати.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 3,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close