КонсерваціяСалати на зиму

Лечо зі спаржевої квасолі на зиму

Основним компонентом традиційного лечо є болгарський перець. Але після того, як мені довелося спробувати лечо, виготовлене зі спаржевою квасолею, цей рецепт зайняв гідне місце в моєму списку зимових заготівель. Рекомендую спробувати й вам даний рецепт.

Для цього рецепта рекомендується використовувати тільки молоді стручки, з незрілими квасолинами всередині. Стручки повинні бути пружними й м’ясистим, без грубих волокон. В результаті у вас вийде дуже смачне лечо з ніжною квасолею, в густій ароматній заливці з томатного соусу.

Інгредієнти:

  • Вода 1500 мілілітрів
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Олія соняшникова нерафінована 0.5 стакана
  • Морква 1 штука
  • Перець духмяний 5 штуки
  • Перець чорний горошком 5 штук
  • Цукор 4 столові ложки
  • Крупна сіль 2 столові ложки
  • Томатна паста 340 грамів
  • Оцет столовий 0.5 стакана
  • Квасоля стручкова 1500 грамів
  • Часник 1 головка

Приготування:

  1. Для приготування лечо підготувати спаржеву квасолю, цибулю, моркву, олію, томатну пасту і воду (можна використовувати томатний соус), столовий оцет 9%, сіль, цукор, спеції.
  2. Цибулю (1 -2 штуки) порізати півкільцями, моркву (1-2 штуки) натерти на тертці.
  3. Спаржеву квасолю (1.5 кг) розрізати на невеликі шматочки, завдовжки до 3 см. Попередньо з квасолі зрізати кінчики й хвостики.
  4. У каструлі розігріти олію (0,5 склянки). Викласти цибулю з морквою й обсмажити, а точніше потомити, до прозорості цибулі. Викласти томатну пасту (1 банка, 340 грамів).
  5. Влити воду (1,5 літра), додати сіль (1,5 – 2 столові ложки), цукор (4 столові ложки), оцет 9% (0,5 склянки), перець чорний горошком і духмяний перець горошком (по 5 штучок), і лавровий лист (2 штуки). Перемішати. За бажанням томатний соус, перед додаванням спецій, можна пробити блендером до однорідності.
  6. Всипати в соус підготовлену квасолю. Варити хвилин 40 на середньому вогні. Квасоля досить довго вариться і головне її не переварити. Пробуйте, щоб вона не була жорсткою, але і не сильно м’якою, як то кажуть «Al dente».
  7. Перед розкладанням лечо в банки, їх необхідно стерилізувати, а кришки прокип’ятити. Розкласти лечо по банках і відразу ж герметично закрутити кришками. Перевернути баночки догори дном і вкрити пледом, до повного охолодження.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close