Лечо зі спаржевої квасолі на зиму

Основним компонентом традиційного лечо є болгарський перець. Але після того, як мені довелося спробувати лечо, виготовлене зі спаржевою квасолею, цей рецепт зайняв гідне місце в моєму списку зимових заготівель. Рекомендую спробувати й вам даний рецепт.
Для цього рецепта рекомендується використовувати тільки молоді стручки, з незрілими квасолинами всередині. Стручки повинні бути пружними й м’ясистим, без грубих волокон. В результаті у вас вийде дуже смачне лечо з ніжною квасолею, в густій ароматній заливці з томатного соусу.
Інгредієнти:
- Вода 1500 мілілітрів
- Лавровий лист 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 2 штуки
- Олія соняшникова нерафінована 0.5 стакана
- Морква 1 штука
- Перець духмяний 5 штуки
- Перець чорний горошком 5 штук
- Цукор 4 столові ложки
- Крупна сіль 2 столові ложки
- Томатна паста 340 грамів
- Оцет столовий 0.5 стакана
- Квасоля стручкова 1500 грамів
- Часник 1 головка
Приготування:
- Для приготування лечо підготувати спаржеву квасолю, цибулю, моркву, олію, томатну пасту і воду (можна використовувати томатний соус), столовий оцет 9%, сіль, цукор, спеції.
- Цибулю (1 -2 штуки) порізати півкільцями, моркву (1-2 штуки) натерти на тертці.
- Спаржеву квасолю (1.5 кг) розрізати на невеликі шматочки, завдовжки до 3 см. Попередньо з квасолі зрізати кінчики й хвостики.
- У каструлі розігріти олію (0,5 склянки). Викласти цибулю з морквою й обсмажити, а точніше потомити, до прозорості цибулі. Викласти томатну пасту (1 банка, 340 грамів).
- Влити воду (1,5 літра), додати сіль (1,5 – 2 столові ложки), цукор (4 столові ложки), оцет 9% (0,5 склянки), перець чорний горошком і духмяний перець горошком (по 5 штучок), і лавровий лист (2 штуки). Перемішати. За бажанням томатний соус, перед додаванням спецій, можна пробити блендером до однорідності.
- Всипати в соус підготовлену квасолю. Варити хвилин 40 на середньому вогні. Квасоля досить довго вариться і головне її не переварити. Пробуйте, щоб вона не була жорсткою, але і не сильно м’якою, як то кажуть «Al dente».
- Перед розкладанням лечо в банки, їх необхідно стерилізувати, а кришки прокип’ятити. Розкласти лечо по банках і відразу ж герметично закрутити кришками. Перевернути баночки догори дном і вкрити пледом, до повного охолодження.
Смачного!