Досвідчені господині готують багато різних заготівель на зиму. Адже коли приходять гості або коли часу на підготовку обмаль - такі заготівлі істотно допоможуть. Пропоную приготувати відмінну заготівлю - квасоля з грибами на зиму. Така заготівля підійде для харчування в піст і виступить як абсолютно самостійна страва. Також її можна розігріти й подати як відмінний складний гарнір до будь-якого м'яса або птиці. Інгредієнти: Гливи 500 грамів Цибуля ріпчаста 2 штуки Олія соняшникова рафінована 150 мілілітрів Помідори 500 грамів Цукор 20 грамів Сіль 30 грамів Квасоля біла суха 200 грамів Часник 3 зубчики Приготування: Для роботи нам знадобляться гливи, квасоля, цибуля, помідори, часник, сіль, цукор, соняшникова олія. 2 цибулини очистити, нарізати кубиком і обсмажити на соняшниковій олії до прозорості. Гливи (500 грамів) очистити. Нарізати невеликими шматочками й відварити протягом 15 хвилин. Відвар злити. Викласти гливи до цибулі й тушкувати, помішуючи, 5 хвилин. Квасолю (200 грамів) попередньо замочити на ніч. Відварити квасолю майже до готовності. Помідори (500 грамів) вимити, нарізати шматочками й подрібнити в кухонному комбайні (насадка металевий ніж). У каструлі з'єднати гриби з цибулею, помідори, квасолю. Додати 30 грамів солі, 20 грамів цукру і перемішати. Готувати на низькому вогні під кришкою 20 хвилин. В кінці додати пропущений через прес часник (3 зубчики) і перемішати. Розкласти суміш в чисті банки й стерилізувати в киплячій воді 35 хвилин. Закатати. Квасоля з грибами на зиму готова. Смачного!