КонсерваціяСалати на зиму

Квасоля з грибами на зиму

Досвідчені господині готують багато різних заготівель на зиму. Адже коли приходять гості або коли часу на підготовку обмаль – такі заготівлі істотно допоможуть.

Пропоную приготувати відмінну заготівлю – квасоля з грибами на зиму. Така заготівля підійде для харчування в піст і виступить як абсолютно самостійна страва. Також її можна розігріти й подати як відмінний складний гарнір до будь-якого м’яса або птиці.

Інгредієнти:

  • Гливи 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Олія соняшникова рафінована 150 мілілітрів
  • Помідори 500 грамів
  • Цукор 20 грамів
  • Сіль 30 грамів
  • Квасоля біла суха 200 грамів
  • Часник 3 зубчики

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобляться гливи, квасоля, цибуля, помідори, часник, сіль, цукор, соняшникова олія.
    2 цибулини очистити, нарізати кубиком і обсмажити на соняшниковій олії до прозорості.
  2. Гливи (500 грамів) очистити. Нарізати невеликими шматочками й відварити протягом 15 хвилин. Відвар злити. Викласти гливи до цибулі й тушкувати, помішуючи, 5 хвилин.
  3. Квасолю (200 грамів) попередньо замочити на ніч. Відварити квасолю майже до готовності.
    Помідори (500 грамів) вимити, нарізати шматочками й подрібнити в кухонному комбайні (насадка металевий ніж).
  4. У каструлі з’єднати гриби з цибулею, помідори, квасолю. Додати 30 грамів солі, 20 грамів цукру і перемішати. Готувати на низькому вогні під кришкою 20 хвилин. В кінці додати пропущений через прес часник (3 зубчики) і перемішати.
  5. Розкласти суміш в чисті банки й стерилізувати в киплячій воді 35 хвилин. Закатати. Квасоля з грибами на зиму готова.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close