Домашні консервиКонсервація

Курячі стегенця в банці на зиму

На сьогодні рецептів приготування курячої тушонки про запас відомо чимало. Кожен спосіб по-своєму гарний. Пропонуємо вдалий випробуваний рецепт заготівлі курячих стегенець в банці, який допоможе вам смачно урізноманітнити домашнє меню.

Курячі стегенця, приготовані в банці – соковита м’ясна заготівля, яка зможе виручити вас при відсутності часу на куховарство. Вам залишиться тільки приготувати гарнір, відкрити таку баночку з курячим м’ясом – і повноцінний смачний обід на столі. А ще ви зможете додавати таку тушонку в суп, вийде смачно і швидко. Із зазначеного набору інгредієнтів вийде 1 банка 500 мілілітрів готової тушонки, якої достатньо на 2-3 порції до гарніру або на велику каструлю супу.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця 500 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Спеції за смаком – приблизно 1 чайна ложка з гіркою
  • Часниковий порошок – щіпка (1 грам)
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний в зернах кілька штук
  • Перець духмяний в зернах 3-5 штук
  • Лавровий лист 1 штука
  • Вода кип’ячена 40 мілілітрів (близько 2 столових ложок)

Приготування:

  1. Куряче м’ясо (стегенця) вимийте в холодній воді й розрубати на 2-3 частини. Кістки можете видалити, тоді в банку влізе більше м’яса, але це не обов’язково. Багатьом подобається тушковане м’ясо на кісточці, та й в супі така заготівля з кісточками буде відчувати себе краще.
  2. Складіть шматочки курки в миску, посипте рясно улюбленими спеціями, додайте часниковий порошок і різновиди перцю. Перемішайте.
  3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте досить великими кубиками, додайте в миску з м’ясом разом з лавровим листом, посоліть і знову перемішайте.
  4. Банку 500 мілілітрів вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом. Потім наповніть підготовлену банку заправленим м’ясом (має вийти не до самого верху), додайте трохи води.
  5. Накрийте банку з м’ясом фольгою, поставте в зручну форму для запікання, відправте в холодну духовку, включіть її й задайте температуру 120 градусів.
  6. Коли духовка досить прогріється (приблизно через 30 хвилин), збільште температуру до 180 градусів і продовжуйте запікати м’ясо протягом 2,5 годин.
  7. Не поспішайте виймати готову тушонку з духовки, почекайте, щоб вона трохи охолола, тому, що від різкого перепаду температур банка може лопнути.
  8. Злегка остигнулу банку дістаньте з духовки, накрийте стерильною кришкою (кип’яченою й обсушеною), щільно закупорте або закрутіть і переверніть догори дном до повного охолодження.
  9. Курячі стегенця в банці на зиму заберіть на зберігання в темну комору, можна з кімнатною температурою. В таких умовах заготівля може зберігатися близько 6 місяців.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашній свинячий паштет

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close