Варення й джемиКонсервація

Конфітюр з абрикосів з бодяном

З солодких, соковитих абрикосів виходить чудове тягуче варення кольору бурштину, з неповторним смаком і ароматом.

Крім варення, з абрикосів виходить чудовий конфітюр. Його можна подавати з тостами, використовувати в якості начинки в випічці. Якщо для варення плоди використовуються красиві, щільні, без вад, то для конфітюру можна використовувати некондиційні плоди, наприклад перестиглі.

Для отримання однорідної маси, рекомендую протерти плоди через сито, це дозволить видалити шорстку шкірку.

Інгредієнти:

  • Абрикоси свіжі 1 кілограм
  • Бодян (зірковий аніс) 1 зірочка
  • Цукор 1 кілограм

Приготування:

  1. Для приготування абрикосового конфітюру підготувати абрикоси, цукор (в співвідношенні 1: 1) і аніс (бодян).
  2. Абрикоси 1 кг помити, звільнити від кісточки. Викласти абрикоси в місткість і поставити на повільний вогонь. Можна трохи пом’яти абрикоси, щоб виділився сік і пюре не пригоріло. Таким чином плоди розм’якнуть і їх буде легше протерти через сито.
  3. Уварені абрикоси протерти через сито, видаливши таким чином шкірку.
  4. Абрикосове пюре уварити до бажаної густоти, і тільки потім додати 1 кг цукру. Якщо уварювали абрикосове пюре з цукром, конфітюр змінить колір на більш темний.
  5. За 5 хвилин до готовності додати в конфітюр 1 зірочку бодяна (анісу), але це за бажанням. Гарячий конфітюр розкласти по стерильних баночках. Закрити кришками. Перевернути догори дном, накрити пледом і залишити до повного охолодження. Решту плодів можна заморозити або засушити.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Конфітюр з черешні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close