Компоти на зимуКонсервація

Компот з яблук і обліпихи

Корисний, смачний і простий у приготуванні напій з яблук і обліпихи на зиму. Обліпиха надає яблукам свій характерний смак і аромат, що нагадує ананас. Смачно і корисно!

Інгредієнти:

  • Яблука (дрібні) 1 кілограм
  • Обліпиха 200 грамів
  • Цукор 170 грамів
  • Вода 850 мілілітрів

Приготування:

  1. На вказану кількість продуктів знадобиться банка об’ємом 2 л, як у мене, або 2 літрові банки.
  2. Яблука краще взяти невеликого розміру. Якщо яблука великі, то розрізаємо їх на четвертинки й видаляємо насіння.
  3. Банку і кришку для консервації вимиваємо теплою водою з додаванням харчової соди, а потім ретельно обполіскуємо чистою водою.
  4. Наливаємо в невелику глибоку каструльку воду і доводимо до кипіння. Встановлюємо на каструлю грати й поміщаємо на решітку чисту банку шийкою вниз. Чекаємо, поки всередині банки не почнуть утворюватися і стікати великі краплі. Банку обсягом 2 літри стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин.
  5. Кришку стерилізуємо в невеликому посуді в киплячій воді приблизно 5 хвилин.
  6. Розміщуємо стерилізовані кришку і банку шийкою вниз на чистий рушник.
  7. Яблука ретельно вимити.
  8. Потім яблука обсушуємо.
  9. Обліпиху добре промиваємо.
  10. Викладаємо обліпиху на чистий рушник, щоб з неї стекли краплі води.
  11. Наповнюємо стерилізовані банки яблуками.
  12. Додаємо в банку з яблуками обліпиху.
  13. Кип’ятимо воду будь-яким способом і акуратно заливаємо окропом яблука з обліпихою до самого горлечка банки.
  14. Накриваємо банку стерильною кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
  15. Потім обережно зливаємо воду з банки в каструлю. З цієї води готуємо сироп (з розрахунку 200 грамів цукру на 1 літр води). У мене вийшло 850 мл води, тому я додав в каструлю з водою 170 грамів цукру.
  16. Перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо сироп приблизно 1-2 хвилини, до повного розчинення цукру.
  17. Заливаємо компот з обліпихи з яблуками киплячим сиропом. Герметично закручуємо банку стерилізованою кришкою.
  18. Загорнену банку перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
  19. Компот з яблук і обліпихи готовий. Зберігати компот в прохолодному темному місці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Компот з яблук і айви на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close