Компоти на зимуКонсервація

Компот з яблук і айви на зиму

Пропоную приготувати ідеальний варіант заміни магазинних напоїв – домашній компот з яблук і айви на зиму. Таким напоєм з великим задоволенням поласує взимку вся сім’я. Цей рецепт незвичайний тим, що компот вариться в каструлі, а потім просто заливається в стерилізовані банки і негайно закручується.

Для компоту вибирайте айву насиченого жовтого кольору, а також яблука кисло-солодких сортів. З наведеної кількості продуктів вийде 3 літри напою.

Інгредієнти:

  • Айва 500 грамів
  • Вода 2 літри
  • Кислота лимонна 2 грами
  • Цукор 250 грамів
  • Яблуко 1 кілограм

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться айва, яблука, вода, цукор, лимонна кислота.
  2. Яблука (1 кілограм) помити, видалити серцевину. Нарізати яблука досить великими шматками. Айву (500 грамів) помити, видалити насіннєве гніздо. Нарізати м’якуш невеликими шматочками.
  3. У каструлі з’єднати воду (2 літри), айву і цукор (250 грамів). Довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати під кришкою 10 хвилин. Додати яблука, а через 5 хвилин – лимонну кислоту (2 грами). Готувати після закипання 10 хвилин.
  4. Киплячий компот розлити в чисті, стерилізовані банки, закатати. Перевернути догори дном і перевірити на наявність протікань. Залишити в такому стані до повного охолодження. Зберігати такий компот можна і в звичайній коморі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close