Компот з яблук і айви на зиму

Пропоную приготувати ідеальний варіант заміни магазинних напоїв – домашній компот з яблук і айви на зиму. Таким напоєм з великим задоволенням поласує взимку вся сім’я. Цей рецепт незвичайний тим, що компот вариться в каструлі, а потім просто заливається в стерилізовані банки і негайно закручується.
Для компоту вибирайте айву насиченого жовтого кольору, а також яблука кисло-солодких сортів. З наведеної кількості продуктів вийде 3 літри напою.
Інгредієнти:
- Айва 500 грамів
- Вода 2 літри
- Кислота лимонна 2 грами
- Цукор 250 грамів
- Яблуко 1 кілограм
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться айва, яблука, вода, цукор, лимонна кислота.
- Яблука (1 кілограм) помити, видалити серцевину. Нарізати яблука досить великими шматками. Айву (500 грамів) помити, видалити насіннєве гніздо. Нарізати м’якуш невеликими шматочками.
- У каструлі з’єднати воду (2 літри), айву і цукор (250 грамів). Довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати під кришкою 10 хвилин. Додати яблука, а через 5 хвилин – лимонну кислоту (2 грами). Готувати після закипання 10 хвилин.
- Киплячий компот розлити в чисті, стерилізовані банки, закатати. Перевернути догори дном і перевірити на наявність протікань. Залишити в такому стані до повного охолодження. Зберігати такий компот можна і в звичайній коморі.
Смачного!