Компоти на зимуКонсервація

Компот з вишні й абрикосів на зиму

Компоти – справжня комора цінних речовин для організму. Звичайно, в сезон краще використовувати свіжі ягоди й фрукти по максимуму. Але також хочеться заготовити їх на зиму. Одним зі способів заготівлі ягід і фруктів є приготування компотів на зиму.

Приготуємо сьогодні смачну заготівлю – абрикосовий компот з вишнею на зиму. Готується такий компот швидко і просто, без додаткової стерилізації в воді. Виходить смачно, ароматно і красиво.

Інгредієнти:

  • Абрикоси свіжі 150 грамів
  • Вишня свіжа 100 грамів
  • Вода 800 мілілітрів
  • Цукор 100 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться цукор, вода, абрикоси, вишня.
  2. 150 грамів абрикос вимити. Видалити кісточки, а м’якуш нарізати часточками. 100 грамів вишні промити. Видалити кісточки.
  3. У стерилізовані банки викласти абрикоси, вишню. Залити киплячою водою, накрити банку кришкою і залишити на 10 хвилин.
  4. Злити воду, додати до неї 100 грамів цукру. Довести до кипіння, варити 1 хвилину і киплячим сиропом залити ягоди в банці. Відразу ж закатати. Укутати банки в махровий рушник і залишити до повного охолодження.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close