Компот з вишні й абрикосів на зиму

Компоти – справжня комора цінних речовин для організму. Звичайно, в сезон краще використовувати свіжі ягоди й фрукти по максимуму. Але також хочеться заготовити їх на зиму. Одним зі способів заготівлі ягід і фруктів є приготування компотів на зиму.
Приготуємо сьогодні смачну заготівлю – абрикосовий компот з вишнею на зиму. Готується такий компот швидко і просто, без додаткової стерилізації в воді. Виходить смачно, ароматно і красиво.
Інгредієнти:
- Абрикоси свіжі 150 грамів
- Вишня свіжа 100 грамів
- Вода 800 мілілітрів
- Цукор 100 грамів
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться цукор, вода, абрикоси, вишня.
- 150 грамів абрикос вимити. Видалити кісточки, а м’якуш нарізати часточками. 100 грамів вишні промити. Видалити кісточки.
- У стерилізовані банки викласти абрикоси, вишню. Залити киплячою водою, накрити банку кришкою і залишити на 10 хвилин.
- Злити воду, додати до неї 100 грамів цукру. Довести до кипіння, варити 1 хвилину і киплячим сиропом залити ягоди в банці. Відразу ж закатати. Укутати банки в махровий рушник і залишити до повного охолодження.
Смачного!